KAMPANJA U GOSTIMA: Dajte mu da trči! „Nisam se odselio, niti sam se ubio, kako su me nagovarali neki lojalni Višnjanci“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kampanja će ovog puta preko svojih ‘granica’. Naime, dobili smo fotografije objave jednog mještana Općine Višnjan u jednoj grupi na društvenim mrežama u kojoj je jasno kako nešto ozbiljno ne štima u tom mjestu, gdje već godinama „stoluje“ nezavisni, barem na papiru, načelnik općine Angelo Mattich.

Osoba čije ime nećemo iznositi, iako je poznato redakciji, objavila je sljedeću poruku u toj grupi, jasno insinuiravši na to kako pojedinci ‘svojataju’ prostor koji im ne pripada.

„Poštovani suseljani općine Višnjan,

Evo mene opet. Nisam se odselio, niti sam se ubio, kako su me nagovarali neki lojalni Višnjanci. Godinu i šest mjeseci sam bio dobar kmet. Šutio sam, radio i žmirio na sve oko sebe. Kao nagradu za podanost u subotu 03.09.2022. u jutarnjim satima dok sam se sa sinovima nalazio, radi trčanja, na travnatom igralištu u Sportsko rekreacijskom centru Pineta u Višnjanu pristupio mi je predsjednik „Nogometnog kluba Višnjan 1957“ i ljubazno rekao, da više ne smijemo biti na terenu nogometnog igrališta u SRC Pineta, jer je nogometni klub preuzeo upravljanje igralištem, postavio nadzorne kamere i da će igralište staviti „pod ključ“.

Upitao sam ga, a što je sa mještanima općine Višnjan koji se rekreativno bave sportom? Odgovorio mi je, da se nogometnim igralištem mogu koristiti samo članovi nogometnog kluba i osobe koje uz plaćanje naknade dobiju odobrenje za korištenje igrališta. Rekao sam mu da ću o tome poslati upit načelniku općine koji predstavlja vlasnika igrališta, gospodin predsjednik mi je rekao, slobodno on će ti odgovoriti isto što i ja, jer je nogometni klub dobio igralište na upravljanje.

Da vam pojasnim svoju situaciju. Imam zdravstvenih problema, jer mi je oštećena hrskavica u oba koljena (mogu dati medicinsku dokumentaciju na uvid), po uputi ortopeda i fizijatra moram razgibavati koljena kako ne bi došlo do okoštavanja, a ne smijem trčati po asfaltu i po betonu, jer to dodatno oštećuje koljena.

A ako tjedan dana ne trčim, onda trpim bolove u koljenima. I tako ja zadnjih desetak godina dva puta tjedno, po suncu, kiši i snijegu, trčim po travnjaku izvan i oko ucrtanog nogometnog terena (po zamišljenoj atletskoj stazi), i nikada mi nije palo na pamet da smetam za vrijeme održavanja nogometnih utakmica ili treninga.

“NAČELNIK NE ODGOVARA NA MAIL DESET DANA, ALI NEMA BRIGA – UVIJEK SVOJOJ DJECI MOŽETE PONUDITI INTERNET U SOBI ILI ALKOHOL U PARKOVIMA”

Naravno da sam istog dana e-poštom poslao upit općinskom načelniku, ali i nakon deset dana nisam dobio nikakav odgovor. Možda ga nije niti pročitao, ne znam. Zato sam se obratio javnosti na ovaj način, jer znam da će lojalni Višnjanci i lažni profili (koji su u prošloj predizbornoj kampanji širili prljave, užasne i odvratne laži) prenijeti našemu dragom načelniku moje probleme.

Gledajte, stvarno me više nije briga što se događa u našem selu, ne zanima me niti što smo u zadnjih 20 godina postali najnerazvijenija općina u Istri, ne zanima me tko čiju ženu brusi, ne zanima me niti kome se preprodaju općinske parcele, nije me briga ako ste “wifi4eu” koji je sufinanciran od strane EU za građane i turiste postavili za svoje potrebe na teren ladanjskog kluba “NK Višnjan 1957”. Ja nemam djedovinu u Višnjanu koju možete uzeti ili obezvrijediti.

Na kredit otplaćujem mali stan i školujem četvoro djece, komunalnu naknadu i prirez koji plaćam vam poklanjam. Nemam novaca za skupe welnesse i jacuzzije, ja ako pijan slupam auto ne mogu očekivati da općina snosi troškove. Sretan sam, jer se nadam kako će se moje kćeri jednog dana udati izvan općine Višnjan, jer kako je krenulo uskoro očekujem uvođenje pravila „prima nocta“. 

A vi, dragi suseljani do sada vas nije bilo briga, isto tako ne trebate se niti dalje brinuti, što vaša općina više nije vaša, što vaša djeca, ili turisti koji vam plaćaju smještaj, nemaju kamo otići i baviti se sportom na otvorenom. Moj srednjoškolac bi trebao vježbati za tjelesni NEMA GDJE. Ograđeno betonsko igralište je školsko, a travnjak nogometnog igrališta u Sportsko REKREACIJSKOM centru Pineta je privatiziran i njega smije koristiti samo elita iz „NK Višnjan 1957“, nikakvi rekreativci. Ili možda ima neko drugo slobodno igralište u Višnjanu za koje ja ne znam? Nema brige, uvijek svojoj djeci možete ponuditi internet u sobi, alkohol u parkovima ili možda nešto žešće.

Kao što sam rekao, stvarno me nije briga za ništa, pustite sada djecu, mlade i turiste oni nisu bitni, meni samo DOPUSTITE DA TRČIM pa ću i dalje biti dobar kmet. Hvala. 

Opaska autora za one koji nisu ili ne mogu shvatiti. U djelu teksta je korišten sarkazam i satira, a svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je slučajna. Naravno“, napisao je autor koji je na duhovit i inteligentan način objasnio pomalo suludu situaciju. Na kraju, nećemo otkriti “toplu vodu”, ako kažemo kako je Višnjan izrazito podijeljena sredina, o čemu svjedoče i brojne objave u spomenutoj grupi na društvenoj mreži Facebook.

Pročitajte još...