KAMPANJA U GOSTIMA | Kaštelir-Labinci dobivaju svoju prvu benzinsku postaju, otvarat će se nova radna mjesta!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Od velikog značaja za lokalno stanovništvo, ali i brojne turiste koji prolaze ovim područjem, bit će realizacija novog projekta Općine Kaštelir-Labinci, izgradnja benzinske postaje s pratećim sadržajima u Poslovnoj zoni Labinci.

Sredinom rujna ove godine Općina je raspisala javni natječaj za osnivanje prava građenja za izgradnju benzinskog servisa i pratećih sadržaja na nekretnini k.č. 1028/1 k.o. Labinci u vlasništvu Općine Kaštelir-Labinci. Tvrtka Rox d.o.o. iz Zagreba prepoznala je kao investitor potrebu za izgradnjom benzinske postaje na području Općine Kaštelir-Labinci te je na spomenutom natječaju dobila pravo građenja. Ugovorom je definirano da će projekt biti realiziran u roku od dvije godine.

“Još 2004. godine, kad je otvorena poslovna zona, predvidjeli smo jednu parcelu za izgradnju benzinskog servisa, no nismo raspolagali s takvim mogućnostima do danas, kad je tvrtka Rox prepoznala blagodati Općine Kaštelir-Labinci i odlučila proširiti svoje poslovanje na naše područje, što nam je iznimno drago. Veseli nas što ćemo uz to što smo ušli u mrežu najboljih turističkih sela na svijetu, i što jedini na Poreštini još od 2004. imamo poslovnu zonu, sad imati i benzinsku pumpu izgrađenu po najmodernijim standardima” – rekao je danas prilikom potpisivanja ugovora Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci, dodajući kako je svima u cilju da se, među ostalim, otvaraju i nova radna mjesta.

Danas je u prostorijama vijećnice Općine Kaštelir- Labinci potpisan ugovor između Općine Kaštelir-Labinici i tvrtke Rox d.o.o., uz načelnika Općine Kašetelir-Labinci na potpisivanju ugovora u ime Općine također su bili prisutni predsjednik Općinskog vijeća Ivan Legović i pročelnik Giuliano Vojnović te predsjednik uprave tvrtke Rox Ivo Krištić, koji se najprije zahvalio na ukazanom povjerenju.

“Naša tvrtka posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Naš posao je uglavnom vezan uz naftu, naftne derivate te neprehrambene proizvode. Imam mnogo prijatelja koji posjeduju nekretnine tu na vašem području, i na sve moguće načine pokušavaju da budemo blizu jedni drugima. Osobno nikad nisam razmišljao o nekoj vili, nego da ako i dođem na ovo područje da nešto radim. Tako sam se odlučio na ovaj projekt da napravim i nešto korisno” – rekao je Ivo Krištić dodajući kako je, kad se upoznao s načelnikom Petrovićem, prepoznao čovjeka s ozbiljnim namjerama zbog čega je i prihvatio ovaj poslovni rizik.

Benzinska postaja tvrtke Rox d.o.o. bit će izgrađena prema najmodernijim standardima, a u svom će sastavu imati i caffe bar, maloprodajnu trgovinu te auto praonicu. Znatno će olakšati život svim ljudima kaštelirskog kraja koji su do sad najbližu benzinsku postaju imali u Taru, odnosno, na obilaznici prema Poreču.

Ujedno, izgradnja benzinske značit će dodatni pomak i napredak u razvoju Poslovne zone Labinci koja je službeno otvorena 2004. godine te se od tada kontinuirano širila, omogućavajući brojnim tvrtkama da upravo tamo otvaraju svoja sjedišta ili proizvodnju, što je automatski značilo i nova radna mjesta. Kaštelir-Labinci danas su moderna općina koja bilježi neprestani razvoj, a tomu je značajno pridonijela upravo Poslovna zona Labinci.

Tvrtka Rox d.o.o., koja će biti investitor u projektu izgradnje nove benzinske postaje, renomirana je veleprodajna tvrtka osnovana 1986. godine, a prva benzinska koju su otvorili bila je na Slavonskoj aveniji u Zagrebu. Posluju u cijeloj regiji te se mogu pohvaliti s 300 zaposlenih i više od 12.000 mjesta na kojima plasiraju proizvode.

Dakle, osnovna djelatnost su im veleprodaja neprehrambenih proizvoda te benzinske crpke koje su izgradili i van granica Hrvatske. Upravo u slučaju benzinskih postaja pokazuju svoju filozofiju poslovanja, s obzirom da ih grade i uređuju s najmodernijim materijalima i opremom kako bi kupcima pružili ugodu i profesionalnost na jedinstven način.

Pročitajte još...