KAMPANJA U GOSTIMA | Općina Pićan u Svetoj Katarini gradi novi vrtić, Močinić: “Ne postoji važnija stvar od obrazovanja!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Kažu da obrazovanje ne mijenja svijet, ali mijenja ljude koji će promijeniti svijet. Zato za nas ne postoji važnija stvar od obrazovanja, na kojeg ne gledamo samo kao na investiciju, već ga smatramo životnim projektom“, poručio je načelnik Općine Pićan Dean Močinić nakon što je na nedavno završenom natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja Općina Pićan ostvarila je pravo na bespovratna sredstva namijenjena za izgradnju nove zgrade vrtića.

Vrtić će se, naveo je načelnik Močinić, graditi u mjestu Sv. Katarina za dvije odgojne skupine u iznosu od gotovo dva i pol milijuna kuna, a sredstva dobivena na natječaju uložit će se u izgradnju već trećeg vrtića u mjestima Općine koja svake godine bilježi sve veći broj djece. Uz mjesta Pićan i Tupljak, izgradnja vrtića u Sv. Katarini dodatno će olakšati život mladim roditeljima i obiteljima s malom djecom koji gravitiraju ovom području.

“Izuzetno smo zadovoljni dobivenim sredstvima jer znamo što to znači za naš mali kraj. Najviše me veseli jer ćemo našim najmlađima moći pružiti najbolje suvremene uvjete, a roditeljima osigurati mogućnost upisa djece u vrtić u samom mjestu njihova prebivališta. Znamo svi koliko je to važno. Djeca i mladi uvijek su bili, i bit će, naš glavni prioritet”, kazao je načelnik Općine Pićan Dean Močinić.

Da je obrazovanje mladih jedna od ključnih politika Općine vidi se i prema nedavno isplaćenim jednokratnim stipendijama za izvrsne učenike i studente u Općini Pićan. Naime, osim redovnog stipendiranja učenika i studenata, dodatno su nagrađeni učenici i studenti s prosjekom iznad 4,5 s iznosom od 300 kuna za učenike i 750 kuna za studente, kao i oni s uspjehom od 5,00 s iznosom 3000 kuna za učenike i 7500 kuna za studente.

“Naši stipendisti nas ispunjavaju ponosom kada vidimo kolike napore oni ulažu u svoje obrazovanje i kakve rezultate postižu svojim zalaganjem te smo uvjereni da je s ovakvim mladim kadrom budućnost našeg podneblja izuzetno svijetla”, zaključio je načelnik Općine Pićan Dean Močinić.

Pročitajte još...