KAMPANJA U GOSTIMA | Otvorena izložba Saše Mesić u kaštelu Morosini-Grimani, posjetiti je možemo do 25. lipnja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kaštel Morosini – Grimani dana 13. lipnja bio je domaćin svečanog otvorenja izložbe „Sav taj Jazz“ zagrebačke umjetnice Saše Mesić.

Saša Mesić je po profesiji geolog, doktorica znanosti i radi u struci. Ona je poseban spoj energije i kreativnosti, neobična pojava u svijetu arta. Svijet boje je njezino carstvo a priroda vječna i presudna inspiracija na nastanak velikih umjetničkih djela koja govore o životu koji nas okružuje, svijetu u kojem živimo i o nama samima.

Kako sam naziv izložbe kaže, radi se o jedinstvenoj kombinaciji promišljanja i stavova o raznim temama a koja je toliko snažna i uzbudljiva da stvara intenzivan dojam spontanosti i poleta kao da slušate melodiju u ritmu jazza. Stalna otvorenost prema različitim mogućnostima je zvuk koji u sebi sadrži svaka slika.

Ovo je prva izložba autorice u Hrvatskoj a po prvi puta održana je u Sarajevu ove godine. Iako postav broji 88 slika u tehnici akrilika na platnu, dimenzija 70 x 100 cm nastalih u periodu 2021 – 2023, u kaštelu Morosini-Grimani izloženo je 36 djela.

Kroz ideju, provedbu i realizaciju uvelike je pridonijela Draženka Moll-počasna konzulica konzulata Švicarske Konfederacije za Istarsku i Primorsko- Goransku županiju u Smoljancima, a ujedno i vlasnica Stancije 1904. impozantnog zdanja ruralnog turizma, proglašenog najboljim hrvatskim ambasadorom pristupačnog turizma u Europi, odnosno Europskom destinacijom izvrsnosti 2013 g.

Ovo je već druga po redu održana izložba fotografija u kaštelu Morosini-Grimani, a čast prve pripala je umjetniku Simoneu Mocenniju Becku čiju je izložbu slika “Istarski cluster” bilo moguće posjetiti prošle godine.

Izložbu “Sav taj jazz” Saše Mesić može se posjetiti od utorka 13. lipnja do nedjelje 25. lipnja od 15:00-17:00h. Ulaz na izložbu u tom vremenskom periodu je besplatan.

Pročitajte još...