Na krov Dječjeg vrtića “Balončić” u Svetvinčentu postavljene fotonaponske ćelije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Krajem prošle godine Općina Svetvinčenat potpisala je s tvrtkom INNERGA d.o.o, Ugovor o nabavi usluge raspoloživosti krovne integrirane fotonaponske elektrane.

Tijekom siječnja izvršeni su radovi postavljanja fotonaponskih ćelija na krov Dječjeg vrtića Balončić. Stavljanjem fotonaponskih ćelija u pogon DV Balončić proizvoditi će električnu energiju za svoje potrebe.

Ukupna vrijednost Ugovora koji je potpisan na 10 godina iznosi 26.400,00 €, a ovaj Ugovor je prvi takav potpisan u Hrvatskoj koji se odnosi na nabavu usluge raspoloživosti elektrane.

“Postavljanjem fotonaponskih ćelija na krov Dječjeg vrtića Balončić i njihovim puštanjem u pogon ostvariti će se značajne financijske uštede kada je u pitanju električna energija. Ovim projektom Dječji vrtić Balončić bi trebao proizvoditi električnu energiju koja će biti dostatna za njihove potrebe te će ušteđena sredstva moći usmjeriti za druge materijalne potrebe. Možemo reći da je Općina Svetvinčenat sklopila prvi takav Ugovor u Hrvatskoj koji se odnosi na nabavu usluge raspoloživosti elektrane, a isplativost investicije očekujemo već nakon četvrte godine rada fotonaponskih ćelija”, izjavio je Načelnik općine Svetvinčenat Dean Perković.

Pročitajte još...