NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA: Općina Kršan najprije dobila priznanje za najljepši advent, a onda im ga oduzeli zbog “lažnih profila”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako su dva sata mogli slaviti, Općina Kršan ipak nema najljepši Advent među svim općinama u Hrvatskoj. Odnosno, možda i ima, nama je bio prekrasan, ali „lajkeri“ na portalu Gradonačelnik.hr dali su prednost onom Adventu iz Općine Velika.

Točnije, Kršanci su već bili proglašeni pobjednicima, a nakon dva sata i neumoljivih komentara ljutih posjetitelja tog portala, Gradonačelnik.hr objavio je sljedeće:

„Dragi svi, na žalost smo imali situaciju s kakvom se u svim dosadašnjim izborima nismo susreli i zbog koje smo morali intervenirati u rezultate i konačni poredak.

Nakon zaprimljenih pritužbi detaljno smo provjerili rezultate pobjedničkih advenata i utvrdili da je za Advent u Kršanu u posljednjih sat vremena izbora glasalo minimalno 500 lažnih profila i temeljem tih lajkova Kršan je u dotad izjednačenoj, ‘mrtvoj’ utrci, pobijedio Advent iz Velike.

Nemoguće je utvrditi tko je angažirao botove i zato nećemo diskvalificirati Advent iz Kršana, ali na žalost, lažni profili i lajkovi pokvarili su njihovu fantastičnu borbu i rezultat koji su imali kroz čitavu utrku. Nedvojbeno smo utvrdili minimalno 500 lažnih glasova i njih ćemo oduzeti, čime se mijenja i konačni poredak i rezultat i pobjednik postaje Advent u Velikoj.

Čestitamo Općini Velika i ispričavamo im se zbog ove situacije, ali jednostavno nismo računali na ovakav razvoj događaja i nepoštenu igru.

U svakom slučaju, za sve iduće izbore ćemo razmisliti o strožim pravilima i kaznama za ovakve situacije…. Hvala svima na razumijevanju“, poručili su s portala Gradonačelnik.hr.

Ne znamo kako se ovo dogodilo, nije previše ni bitno, ali sigurno je da ovo nije trebalo Općini Kršan iz više razloga. Onaj najvažniji je sljedeći – Kršanci trebaju biti ponosni na svoj Advent, bio je prekrasno uređen te se nadamo i sljedećoj godini sličnom događanju!

Pročitajte još...