Ovog petka počinje još jedno izdanje mnogima omiljenog Friday tastinga u Kašteliru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Stiže nam petak, 05. srpnja, a s njim i start ovosezonskog Friday tastinga, specifičnog događanja u Kašteliru tijekom kojeg posjetitelji kroz besplatne degustacije mogu upoznati najbolje okuse lokalnih, domaćih delicija.

Friday tasting održat će se ispred kaštelirske prodavaonice Butiga od 19 do 22 sata, a ovog petka posjetiteljima će se predstaviti vinarija Cossetto te OPG Grebac sa svojim maslinovim uljima.

Ovakav koncept Friday tastinga, po kojem se svakog petka tijekom srpnja i kolovoza ispred Butige predstavljaju dva lokalna OPG-a, započeo je prošle godine i brzo je osvojio srca svih posjetitelja. Jer prodavaonica Butiga je carstvo fantastičnih domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, pa je savršena za lokaciju održavanja Friday tasting degustacija, tim više što se svi proizvodi koje posjetitelji kušaju mogu odmah i kupiti u Butigi.

Vina Cossetto koja će se moći degustirati ovog petka rezultat su predanog rada obitelji u kojoj su čak tri školovana enologa, i nadaleko su poznata po svojoj posebnosti i top kvaliteti. Također, maslinova ulja Monte Formento OPG-a Grebac uvrštena su u prestižni svjetski vodič Flos Olei, fantastične su kvalitete, a posebnost ponude su i ulja s dodatkom raznih aroma, poput chilija, ružmarina ili češnjaka. Uz sve, Friday tasting će obilovati i odličnom glazbom za koju će se ovog petka 05. srpnja pobrinuti Duo Shakers.

Koristimo priliku da odmah najavimo i Friday tasting koji će se održati sljedećeg petka, 12. srpnja, također od 19 do 22 sata ispred Butige u Kašteliru. Tom prilikom degustaciju sjajnih vinskih okusa omogućit će vam vinarija Radoš u kojoj se tradicija vinarstva prenijela već na četvrtu generaciju, i u kojoj je proizvodnja vrsnih vina jednostavno stil života.

Ujedno, tog petka moći ćete kušati maslinova ulja OPG-a Beakovich, a riječ je o izvrsnim i nagrađivanim uljima. U maslinicima OPG-a Beakovich rastu stabla sa sortama istarska bjelica, buža, rosinjola, leccino, pendolino, frantoio i moraiolo, i doista ćete istinski uživati u otkrivanju okusa svakog ulja iz njihove ponude.

Započnimo s ovogodišnjim Friday tastingom, dođite u petak 05. srpnja u Kaštelir i uživajte u najboljim okusima Istre! Ne zaboravite, sve što besplatno kušate možete odmah kupiti u Butigi, jedinstvenoj prodavaonici koja povezuje lokalne proizvođače. Vidimo se u 19 sati ispred Butige!

 

 

 

 

Pročitajte još...