U Kanfanaru predstavljena knjiga “Tragovima prošlosti Općine Kanfanar” Antona Medena

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Gracijela Putina

U petak 9. veljače 2024. godine u Domu mladih u Kanfanaru održalo se predstavljanje nove knjige Antona Medena “Tragovima prošlosti Općine Kanfanar”.

Anton Meden tijekom cijelog je svog života aktivno istraživao lokalitete diljem Općine Kanfanar te proučavao kanfanarsku povijest od prapovijesnog razdoblja do danas. Brojna nalazišta i vrijedni arheološki lokaliteti rezultat su upravo njegova zalaganja, truda i istraživanja.

Surađivao je s brojnim povjesničarima, konzervatorima i arheolozima, a svoja otkrića redovito predstavlja tijekom znanstvenih skupova u organizaciji udruge “Dvegrajci” i kroz “Dvegrajske zbornike”. Tijekom više desetljeća rada, obradio je velik broj tema značajnih za povijest Kanfanara, a u knjizi “Tragovima prošlosti Općine Kanfanar “ na preko 460 stranica detaljno se predstavljaju njegova otkrića i teme koje je istraživao.

U knjizi se tako može saznati o prapovijesnim nalazištima Općine Kanfanar, povijesti Dvigrada, porijeklu kanfanarskih prezimena, kanfanarskim i dvigradskim svećenicima, uglednim kanfanarskim obiteljima, don Marcu Zelcu i još o mnogim drugim temama. Osim tekstom, teme su predstavljene i velikim brojem fotografija, kartama te skicama autora.

Ovom knjigom Anton Meden objedinjuje na jednom mjestu sav svoj rad, kojime je pokriveno područje cijele općine. Knjiga se objavljuje u nakladništvu Udruge Dvegrajci te uz pokroviteljstvo Općine Kanfanar.

Pročitajte još...