Četvrti dan Ovce u kutiji: festival stiže u Karojbu i Motovun, popodne se čitaju slikovnice na glavnom gradskom trgu, navečer je program za odrasle

Facebook
Twitter
LinkedIn

Polovica  8. festivala slikovnice Ovca u kutiji je iza nas no nastavlja se s uhodanim programima. Još dva dana zainteresirani mogu potražiti Slikovnicu u izlogu u koji se uključuju pazinski trgovci koji u svojim izlozima izlažu slikovnice te daju podršku festivalu te Slikovnica u kućici na trgu za one koji žele detaljnije prelistati i pročitati slikovnice.

Program Ovca na putu putuje i dalje Pazinštinom. Putne ovčice i dalje su Nikolina Manojlović Vračar i Ana Galant. Programi Kako misli jure jednog malog Jure u kojem upoznajemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje te Viktor Velikoglavi koji donosi priču o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom stižu u Karojbu i Motovun.

Na travnjaku iza knjižnice Alma Pongrašić i Gili u 9:30 čekaju najmlađe posjetitelje kako bi im ispričale na koji su se način upoznale, kako je Alma udomila Gili i kako svi žude za time da ne budu sami. Svoje iskustvo opisala je u slikovnici Mi nismo sami.

Treba spomenuti da i četvrtak donosi zanimljivo predavanje naslova Od klasika do bajke, a predavačice su  Anda Bukvić Pažin i Dubravka Zima. Predavanje je 9 u Gradskoj knjižnici Pazin, a namijenjeno je pazinskim srednjoškolcima, stručnjacima i široj zainteresiranoj javnosti.

Četvrtog festivalskog dana učenici i učenice osnovne škole opet imaju prilku saznati kakva je to E-Crvenkapica, a u tome će im pomoći autorica slikovnice Silvija Šesto i ilustratorica Tea Plepelić koje se s učenicima druže u 13 u školskom parku.

Niste li u mogućnosti doći do Pazina svakako potražite frekvencije Radio Istre i poslušajte u 17 Slikovnicu na radiju, odnosno radijsku emisiju s gostima festivala. Putujete li za Pazin, taman nakon emisije stigne se na gradski trg gdje i predzadnjeg dana festivala u 17:30 čeka Bajkopričalica Sandra,  pripovijeda i poziva da budete bar nakratko s njom U svijetu bajki.

Dan zaključuje OFF program, kako piše samo za punoljetne, s početkom u 20 sati u caffe baru Epulon.

Pročitajte još...