DANAS U SPOMEN DOMU: Matineja s crtićem “Nestašna zubić vila”, navečer otvaranje izložbe “Sloboda narodu”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas će se u prostorijama Spomen domu održati dvostruki program. Ujutro u 11 sati na rasporedu je uobičajena dječja matineja. Na rasporedu je film “Nestašna zubić vila”, a navečer s početkom u 19,30 sati će biti otvorena izložba “SLOBODA NARODU! anatifašizam u Istri – LIBERTÀ AL POPOLO! l’antifascismo in Istria, u organizaciji Povijesnog i pomorskog muzeja Istre – Museo storico e navale dell’Istria iz Pule.

Animirani film “Nestašna zubić vila” u trajanju od 85 minuta priča je o bijesnoj 10-godišnjoj Maji. Umjesto da šeta šumom oko bakine kuće, sad mora živjeti u gradu, boriti se sa svoja dva dosadna polubrata i glumiti dobru djevojku za maminog novog dečka.

Ne može vjerovati svojim očima kada joj se jednog jutra nespretna, smiješna, mala vila vrti oko glave tražeći mliječni zub koji bi trebala vratiti u vilinski svijet. Zove se Violetta i po prvi put u ljudskom svijetu beznadno pada na čokoladu i bilo što slatko, ubrzo zaboravljajući na svoju misiju nasukavši se u Majinoj kući.

SLOBODA NARODU! anatifašizam u Istri – LIBERTÀ AL POPOLO! – riječ je o izložbi koja kronološkim slijedom, kroz sedam tematskih cjelina, prati politička zbivanja u Istri od raspada Austro-Ugarske Monarhije i talijanske okupacije (krajem 1918.) do Pariške mirovne konferencije (1947.). Izložbu je moguće razgledati do 10. listopada 2023. godine u holu Spomen doma sjedinjenja i slobode.

Pročitajte još...