FilmKnjigaKazalište: U četvrtak prikaz filma “Mali Princ”!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz Gradske knjižnice Pazin pozivaju na projekciju filma „Mali princ” u četvrtak 21. ožujka u 10:30 u veliku dvoranu Spomen doma.

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Sainta- Exupéryja. Napisana je 1943., a sam je autor izradio ilustracije u knjizi.

Mladi se s ovim klasikom većinom susreću kroz školsku lektiru, a možda su imali prilike pogledati i istoimeni film.

Kao što je knjiga prevedena na brojne jezike, doživjela više izdanja, izveden je istoimeni mjuzikl, ima više ekranizacija… U sklopu projekta FKK FilmKnjigaKazalište odlučili smo pogledati animirani film iz 2015. godine čiju režiju potpisuje Mark Osborne.

U središtu ove bajkovite priče za djecu, ali i za odrasle, je Djevojčica čiji je raspored pomno isplaniran. Sve s ciljem postizanja budućeg uspjeha. No tu je susjed Avijatičar koji joj otkriva svijet u kojem je sve moguće te tako započinje čarobno putovanje…

Projekcija je besplatna i, iako prvenstveno namijenjena srednjoškolcima, otvorena je za svu zainteresiranu javnost. Održava se u sklopu projekta FKK-FilmKnjigaKazalište čiji je nositelj Gradska knjižnica Pazin, ali u njemu ravnopravno sudjeluju i partneri su Pazinski kolegij – Klasična gimnazija, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin i Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Istarske županije.

 

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…