BEYOND BORDERS | U srijedu u Spomen domu nastupa orkestar glazbenika iz dvanaest akademija

Facebook
Twitter
LinkedIn

U srijedu 24. svibnja s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu svi ljubitelji glazbe, a i oni koji će to tek postati, imaju priliku poslušati koncert orkestra kojeg čine mladi daroviti glazbenici iz čak dvanaest glazbenih akademija. Koncert je dio proljetne turneje Beyond Borders, a na programu su djela: Mozarta, Schuberta, Brucha u izvedbi CEMAN orkestra.

U okviru CEMAN-a – Mreže srednjoeuropskih glazbenih akademija, osnovane 2016. na inicijativu Tršćanskog glazbenog konzervatorija Giuseppe Tartini i u suradnji sa CEI (Central European Initiative), nastao je međunarodni CEMAN orkestar s ciljem promicanja darovitih mladih glazbenika iz CEI regije, dajući im priliku za razmjenu profesionalnog iskustva i sudjelovanje u međunarodnim glazbenim događajima.

Projekt Ceman orkestar realizira se zahvaljujući suradnji i trudu akademija iz Banje Luke, Beograda, Bukurešta, Cetinja, Kišinjeva, Kijeva, Ljubljane, Novog Sada, Sofije, Tirane, Trsta i Zagreba. Ulaz na koncert u srijedu je besplatan!

Pročitajte još...