Gracijela Putina u Zagrebu koja je svojim stihovima na svojoj čakavici uljepšala susret pjesnika na temu: ”Božiću na dar”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu, 08.prosinca se u Zagrebu održao književni susret u organizaciji Kulturnog kruga Zagreb i Književnog kutka Zagreb-kojeg vodi Ljiljana Hidić Pasarićek i Ivan Dimoski.

U ugodnoj dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava gostovali su pjesnici iz okolice Zagreba, Samobora, Sesveta, Zaprešića i iz samog grada, te iz Rijeke, Slavonije , Pule, Rovinja-Kanfanara i Visa, i to: Danijela Ćuk, Đurđica Gatjal, Jasmina Hudić, Boris Vojković,  Darko Vojković, Kazimir Lecaković, Sonja Kokotović, Stjepan Anđel, Stjepan Kralj, Ivan Dimoski, Željko Novosel, Agava Objed Šorša, Ivica Drljača, Darko Klarić, Milena Zlateska, Ana Dalipovski i Gracijela Putina.

Govorilo se o običajima u Božićno vrijeme na raznim narječjima.

Milena Zlateska je govorila na makedonskom jeziku, Ana Dalipovski na romskom, a naša Gracijela (dijalektalna pjesnikinja koja njeguje i čuva govor i tradiciju svoga kraja, a to su Brajkovići u općini Kanfanar) je govorila svoju poeziju po domaću.

Za svoje literarno i filmsko stvaralaštvo nagrađena je u zemlji i svijetu gdje joj se radovi i objavljuju.

KUD ”Valentinovo”, čija je predsjednica Kata Blažević, je svirao i pjevao tijekom cijele večeri, a na kraju je na pozornicu okupio sve sudionike koji su zaplesali u kolu. Zvonimir Gajger je njihov najstariji aktivni član koji ima 90 godina i 6 mjeseci, a Gracijela Putina je imala tu čast da je s njim zaplesala u paru.

Manifestaciju su popratili: Moj Zagreb info, Katolički radio, Top radio i Regional Express.

Da su pjesnici ”čuđenje u svijetu” i da im ne smeta ni magla, ni poledica, ni udaljenost kako bi se mogli zagrliti, darivati i zajedno slaviti rođenje Isusovo dokazali su i ovaj put.

”Hvala vam što volite i moje „ča“. Hvala ti Zagrebe što si mi ugrijao dušu!”, rekla je na kraju naša Gracijela Putina.

Pročitajte još...