KAMPANJA U GOSTIMA: Vodnjan film festival u Fažana film festivalu – pogledajte popis dobitnika ovog jedinstvenog festivala

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vodnjan film festival u Fažana film festivalu ili skraćeno VFF u FFF je (među)narodni filmski festival posvećen nekonvencionalnom filmskom stvaralaštvu koji se ne uklapa u standardne filmsko-festivalske obrasce, kao ni u mnoge druge.

U natjecateljskom programu festivala, koji nema zadanih tematskih i žanrovskih smjernica, prikazuju se kratkometražni filmovi nezavisne produkcije bez post-produkcijskih zahvata, odnosno oni koji nisu prošli proces montaže, oblikovanja i podlaganja zvuka i glazbe, uređivanja slike, video efekata, kompjuterske animacije, Camere obscure i drugih načina obrade filma. Filmovi su snimljeni kamerom ili mobitelom, primjenom Play-Pause ili In-camera tehnike snimanja.

Festival je 2020. godine osnovao kolektiv ‘Novi vodnjanski filmski val’ (NVFV), uz podršku udruge Prostor za urbanu kulturu iz Fažane. Prva edicija VFFuFFF-a održana je u ljeto 2020. godine u dvorištu Kasarne u Fažani. Od tada, VFFuFFF se svake godine, na istom mjestu, tradicionalno održava početkom rujna.

Tako je ove godine održano jubilarno četvrto izdanje VFFuFFF-a, u petak 1.9., u šumici kraj Kasarne. U ovogodišnjem izdanju festivala, za prestižne Zlatne strijele natjecalo se 15 filmova različitih žanrova i formata, od igranih, preko dokumentarnih, do eksperimentalnih i animiranih.

Tradicionalno, Zlatne strijele dodijelili su festivalska publika i stručni žiri, koji su ove godine činili Mladen Lučić Luc, Romina Tonković, Davor Sanvincenti, Sana Perić i Darko Pekica. Program je upotpunila standardna Glazbena sekcija festivala (GSF) i velika nagradna lutrija za publiku: organizatori su ove godine pripremili i podjelili 15-ak vrijednih nagrada za goste i prijatelje festivala.

ZLATNE STRIJELE:

Najbolja kamera – Pacovi (Oleg Morović i Tibor Marko Jakulić)

Najbolja glazba – Germageddon

Najbolja profesija – Boom (film Čovjek Boom)

Najbolji citat – “I malo je dovoljno” (The sample)

Najbolji specijalni efekt – film Čovjek Boom

Najbolja kostimografija – Pacovi

Najgori film – United colors of Zagreb (Igor Bezinović)

Najbolja sporedna uloga – Marino Morosin (Science Hour)

Najbolja glavna – Marko Zdravković-Kunac

Nagrada organizacije – film Čovjek-Man (Ivan Šaravanja, Jurica Pačelat, Veno Mušinović)

Najbolji film publika – The Friends (Teo Morosin, Eric Ušić)

Najbolji film žiri – The Friends

+ VFFuFFF junior, Zlatna strijelica – film Gioventù (Banda filmata)

+ strijela Thank you forever – Petra Pletikos, za dugogodišnju veliku pomoć i doprinos festivalu

Pročitajte još...