Nova predstava pazinskih kazališnih amatera nakon tri godine pauze

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinski Spomen dom će 21. lipnja 2022. s početkom u 20 sati biti poprištem jednog zanimljivog događaja – pazinski kazališni amateri okupljeni u družinu “Rastrepuh” nakon tri godine pauze održat će predstavu “Kilimandžaro” po redateljskom palicom Aleksandra Bančića, na tekst Sonje Boljunčić.

U predstavi će se Pazincima predstaviti Aleksandar Bančić, Ana Bančić, Ana-Marija Bartolić, Sabina Kovač, Tea Družetić, Mirjana Fonjak, Mario Ivanković, Erika Komin, Nataša Matijaš, Vukica Palčić, Doris Pavlica, Daliborka Simić i Vanessa Šujević. Scenografiju uz Bančića potpisuju Vjekoslav Mofardin, Doris Pavlica i Daliborka Simić, koja je ujedno i autorica plakata.
 
Iz najave predstave ove kazališne družine koja djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Pazin  izdvaja se slijedeće:
Od kada se rodimo društvo nas uči što je dobro, a što je zlo, što je poželjno, što nije. Usađuje nam svoje vrijednosti i stvara zamišljeni zid između nas i “onog drugog”. No, što se događa kada “onaj drugi” dođe u naše društvo? Što predstavlja dolazak ljudi drugih kultura u našu zajednicu? Trebaju li se oni mijenjati? Trebamo li se mi mijenjati?
 
Koja su to pitanja, koji problemi, koji proizlaze iz doticaja dviju kultura? Može li nas taj trenutak osvijestiti o našim manama? Može li nas učiniti boljim ljudima? To su bila neka od pitanja koja su si članovi KD RASTREPUH postavili kada smo krenuli u obradu teme za novu predstavu s ciljem da se upravo sredina u kojoj djelujemo okrene malo sebi i razmisli o svojim uvjerenjima, svojim naučenim vrijednostima.”
Pročitajte još...