Oduševljena pazinska publika nije htjela pustiti Veju s pozornice

Facebook
Twitter
LinkedIn

Publika je sinoć ispunila Kaštel na koncertu world music atrakcije Veje, koja je svojim pjesmama stalno dizala atmosferu na koncertu, pa kad su priopćili tužnu vijest da su došlo do posljednje pjesme, tražena su čak četiri bisa. Jednostavno, domaća ih je publika nagradila toplim i dugim aplauzom.

Zaista cijela večer bila je vrlo emotivna i posebna. Iako etno bend koji  ima iza sebe 15-ak godina stvaranja te veliki broj domaćih i međunarodnih nastupa, u samom pristupu koncertu vidio se je drugačiji odnos benda prema publici i publike prema njima, koja je na momente frenetično pozdravljala bend. Posebno je bilo simpatično da je jedan dio publike bio rezerviran za djecu i starije sugrađane koji su mogli sjesti i uživati u koncertu, pa je među njima bila prisutna i najstarija – nona frontmena Gorana Farkaša – Marija Družetić.

Sam povod nastupu bilo je predstavljanje albuma „Škura ura“, koji je aranžerski još jedan korak naprijed u odnosu na prvi album „Dolina mlinova“ iz 2014. godine, čiji su hitovi stvarani još od 2007. godine također izvedeni u dvosatnom nastupu u Kaštelu. pulika je pjevala uz Črni orko, Biži, biži maglina, svevremensku Anku i druge.

Uz pjesmu Škura ura, izveli su i druge poput Na planincah, Mantegnade, Dolce paradiso, Nadrasla jelva, Oj, radosti i druge. Prepoznatljivo je u svim pjesmama da je nadahnuće Veji tradicijska glazba istarskog poluotoka, koju reinterpretiraju i prenose publici vlastiti doživljaj. Takav ih pristup svrstava među jedinstvenije i ne čudi što su uspjeli privući na nedavno predstavljanje albuma u Zaboku, Zagrebu i Rijeci veliki broj zainteresiranih.  

Uz multi instrumentalista Gorana Farkaša, bend čine još i Saša  Farkaš, Marko Pernić, Sebastijan Demark, Ljuban Rajić i Marijan Jelenić.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. Organizatori su bili Pučko otvoreno učilište Pazin i Hang time agency iz Zagreba.

Album Škura ura se može poslušati ovdje.

Pročitajte još...