Šest pazinskih rock i punk bendova privuklo više stotina posjetitelja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Trg Kristijana Ladavca iza caffe bara Sax i nedaleki prostor iza nekadašnjeg kina privukli su preksinoć i sinoć više stotina ljudi željnih alternativne muzike, punka i rocka, na dva koncerta – Rock Utroje i Pazin gori vol. 5, u organizaciji pazinskog Centra za mlade Alarm.

U petak su nastupili Hell Padriñosi, koji su koncertnu stanku probili na nedavnom gostovanju u Novom Marofu. Ovaj pazinski roots sludge kvartet u najnovijoj postavio predvodio je frontmen Lordan Čubranić – Loki, uz Mikelea Perkovića – Kelea, Nikšu Peroša te Manuela Londera – Mančija.

Drugi po redu su nastupili i najstariji, bend s više od dvadeset godina nastupa i iskustva – Angola. Interesantan naziv grupe dolazi od istoimene kompozicije nastale na početku djelovanja benda, a na temelju istinitog doživljaja jednog Pazinca. Pjesme koje su otpjevali čine njihov klasični repertoar uz nove kompozicija s albuma „Bogati snovi“, koji je predstavljen  u travnju ove godine.

Za pravi štimung pobrinuli su se pazinskoj publici najpoznatiji pazinski cover bend TTRT koji je izvodio poznate obrade hard rock klasika, od Partibrejkersa, Chris Isaak, Majke, ZZ top, David Bowie, preko Iron Maidena i drugih.

Drugi je dan održan peti po redu festival Pazin gori, posvećen alternativnim punk bendovima, koji je ujedno i prilika da se pojeidni demo bendovi okušaju u prvim javnim nastupima.
Nastupili su tako pazinski bendovi Racibor, Fundachi i Sabotaža, zagrebački Pankreas te riječki Johnny Quid.

Racibor je mladi pazinski bend koji je počeo svirati na jesen 2020., David Kalac na bubnjevima, Mihael Milašić na gitari, Niko Dagostin na bass gitari te  Antonio  Juričić, kao vokal i druga gitara. Pokazali su se kao izvježbani bend koji je jedva dočekao ovakvu priliku, pa su izveli desetak autorskih stvari i nekoliko obrada pazinskih punk bendova čime su osvojili simpatije publike.

Fundachi su stariji bend od Racibora, koji čeka izlazak  albuma „Ekrani“. Postavu čine Niko Gržetić (bubnjevi), Jakov Finderle (bass gitara), Rafael Breščić (vokal) i Noel Gabrijelić (gitara). U svom su nastupu prikazali socijalno angažirani glazbeni mix ska, street i hardcore punka, i izveli hitoidnu pjesmu „Ekrani“.

Trolist bendova zatvorili su oni s najviše iskustva – Sabotaža, bend koji djeluje od 2017. godine s iskustvom od 25 nastupa, a čine je Jan Finderle na bassu, Kristijan Matešić – Tuna na bubnjevima i Nikola Marečić – vokal i električna gitara. Publiku su rasplesali sa hitovima s albuma „Totalna sabotaža“ iz 2019. godine.

I Pazin gori ne bi bio specifičan festival da na njemu nema iznenađenja, pa su tako članovi sadašnjih i nekadašnjih bendova Dario Bošković – Ćurka, Andrej Močibob – Panda, Mikele Perković – Kele te Nino Brečević – Nunčaka izveli svevremenske hitove poput „Mario Taxi“  te „Buraj“  pazinskih bendova Time Error odnosno Vokal u gipsu, nezaobilaznu „Samoću“ kragujevačkog KBO-a i druge.

Pročitajte još...