Tjedan dobrih filmova u pazinskom kinu – u utorak Napoleon, u četvrtak Plavi kaftan

Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: press

Ovog tjedna u pazinskom kinu će biti prikazana dva dobra filma u pazinskom kinu, u utorak u 19 sati na rasporedu je epski akcijski spektakl Napoleon, dok je u četvrtak u istom terminu marokanski kandidat za oscara, film koji je osvojio više od 30 nagrada diljem svijeta – Plavi kaftan.

Napoleon je epski akcijski spektakl koji detaljno prikazuje uspon i pad legendarnog francuskog cara Napoleona Bonapartea, kojeg glumi dobitnik Oscara Joaquin Phoenix.

Uz zadivljujuću pozadinu velike filmske produkcije iza koje stoji legendarni redatelj Ridley Scott, film bilježi Bonaparteov neumorni put do moći kroz ovisnost, nestabilan odnos s njegovom jedinom pravom ljubavi, Josephine, prikazujući njegovu vizionarsku vojnu i političku taktiku u jednoj od najnapetijih bitaka ikad snimljenih.

Film traje 158 minuta, redatelj je Ridley Scott, a glume Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby i Ludivine Sagnier.

Halim i Mina vode trgovinu tradicionalnih kaftana u jednoj od najstarijih medina u Maroku. Da bi mogli držati korak sa zahtjevima izbirljivih kupaca, angažiraju Youssefa.

Talentirani šegrt pokazuje zavidnu predanost u učenju umijeća vezenja i krojenja kojima ga podučava Halim, a Mina polako uviđa koliko je njezin suprug dirnut mladićevom prisutnošću.

“Plavi kaftan” prigušena je drama o neizrečenoj napetosti između triju glavnih likova.

Redateljica Maryam Touzani uz pomoć tog skrivenog nemira stvara erotski ugođaj, a uslijed potisnute želje u ovoj psihoseksualnoj drami i svakodnevne radnje dobivaju skriveni naboj.

Nakon premijere u konkurenciji Izvjestan pogled u Cannesu dugometražni prvijenac redateljice Maryam Touzani film “Plavi kaftan” osvojio je 30 nagrada diljem svijeta te ušao u službenu selekciju filmova u Cannesu i Torontu.

Redateljica je Maryam Touzani, glume Ayoub Missioui, Lubna Azabal i Saleh Bakri, a duljina filma je 123 minute.

Pročitajte još...