DRUŠTVO LIKOVNIH STVARATELJA: Izložba keramike Gradu Pazinu na dar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinsko društvo likovnih stvaratelja na novoj je izložbi publici predstavilo radove u keramici nastale tijekom provedbe projekta „Mi stvaramo prstima“. Nastavak je to projekata koji su se provodili u udruzi tijekom proteklih godina, a sufinanciran je od strane Grada Pazina. Izložba je ujedno posvećena Pazinu povodom obilježavanja Dana Grada.

Nakon nekoliko godina upoznavanja s glinom, njenim oblikovanjem i obradom te izrade jednostavnijih formi poput vaza i zdjelica, polaznici radionica, njih dvanaestero, upustili su se u stvaranje skulptura odnosno trodimenzionalnih radova. Tako su nastali brojni zanimljivi radovi, od ljudskih i životinjskih likova, pa do balerina i apstraktnih formi.

Dio rada na radionicama bio je posvećen i izradi suvenira pazinskog cukerančića, koji je tako, uz ovu tradicionalnu i zaštićenu slasticu, dobio i svoju suvenir inačicu. Nada Putinja, predsjednica udruge istaknula je nadu kako će ovaj suvenir zaživjeti i biti prepoznatljiva uspomena posjetiteljima Pazina. U tijeku su i dogovori s Muzejom i suvenirnicama kako bi se cukerančić-suvenir približio turistima, kao i uspostava suradnje s LAG-om Središnje Istre čija bi pomoć dobrodošla pri promociji ovog suvenira.

Keramičarka Laura Ritoša, voditeljica projekta pohvalila je napredak polaznika radionica i njihov trud i maštovitost, dok je autor projekta i tajnik udruge, Dario Brajković zahvalio polaznicima, ali i voditeljici projekta koja je u mnogome pomogla svojim dugogodišnjim iskustvom oblikovanja i obrade gline.

Izložba „Mi stvaramo prstima“ u pazinskoj LG galeriji može se razgledati sve do 11. lipnja, radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Pročitajte još...