ETNOGRAFSKI MUZEJ ISTRE: Ča delamo kad „niš“ ne delamo – o slobodnom vremenu istarske svakodnevice

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak 07. prosinca 2023. godine u 18:00 sati u Etnografskom muzeju Istre/Museo etnografico dell’Istria u pazinskom Kaštelu otvara se izložba Ča delamo kad „niš“ ne delamo – o slobodnom vremenu istarske svakodnevice.

Izložba tematizira slobodno vrijeme od prve polovice 20. stoljeća do danas u istarskoj svakodnevici.

Imamo li uopće slobodnog vremena, je li ono zaista „slobodno“, koje su razlike u poimanju i provođenju slobodnog vremena u ruralnim i gradskim sredinama, kakvo je žensko i muško viđenje ove teme, kako su na njega utjecala društvena uređenja, industrijski razvoj, stvaranje potrošačkog društva te kako ga mladi danas upotpunjuju neka su od pitanja kojima se bavi ova izložba.

Radeći na izložbi autorice su osvijestile širinu ove teme te izdvojile najupečatljivije aspekte koji su se istaknuli tijekom istraživanja (primjerice kino, „slobodne“ nedjelje, sport i rekreacija, ferije, hobiji…)  

Uz stručnu literaturu, dokumentaciju i fotografsku građu posebnu važnost za izložbu imaju terenska istraživanja, odnosno priče dobivene od brojnih sugovornika.

Autorice izložbe: Mirjana Margetić i Nikolina Rusac

Oblikovanje postava: Tina Erman Popović

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…