Drugog dana Motovun Film Festivala program još bogatiji!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Festival se i drugog dana nastavlja u šarolikom tonu. Za ranoranioce, u 10:30 u Kinu Bauer služi se doručak pripravljen od šest filmova kratkometražne konkurencije. Drugi blok Motovunskih kratkih igra u Kinu Mak u 18:30 sati.

U sklopu programa Kampus Motovun publika će od 11 sati moći doživjeti mladenačku energiju studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i University of Hertfordshire pretočenu u njihove uratke na filmskom platnu.

Švedska nije samo zemlja partner festivala, već i partner u ljubavi prema opuštanju uz kavu i razgovor. Taj blaženi ritual Šveđani nazivaju Fika pa druženje s autorima i festivalskom ekipom na terasi ispreed hotela Kaštel ove godine nazivamo Fika u podne. Za sve one koji još nisu odlučili što sve gledati, festivalski selektori točno u podne predstavit će ovogodišnju selekciju i iznijeti preporuke.

Nema šanse mračna je komedija u stilu Roya Anderssona koja prati ljubavne stranputice dvoje milenijalaca. Za ovo ostvarenje njemački redatelj Dietrich Brüggemann nagrađen je u Karlovim Varima, a u 12 sati u kinu Bauer bit će predstavljen i motovunskoj publici.

U kinu Bauer u 14:00 publika će se moći prisjetiti prošlogodišnjeg dobitnika Propelera Motovuna, filma Užitak švedske redateljice Ninje Thyberg koja je ovogodišnja članica glavnog žirija. U sklopu švedskog programa, s početkom u 14:30 u Kinu Mak prikazivat će se vječna Persona vječnog Ingmara Bergmana, a na švedskom stolu Kina Bauer u 16:00 naći će se i Laponska krv.

Na Motovunu ne igraju samo filmovi, već i naši posjetitelji. S poznatom lovkinjom Moranom Zibar testirat će znanje u Filmskom kvizu u Vrtu s početkom u 17:00 sati.

U Kinu Bauer u 18 sati slijedi nastavak glavnog programa s filmom Dragulji u odjeći redateljice Natalije López Gallardo. Ova priča o tri žene koje se bore protiv kartela ovjenčana je Srebrnim medvjedom za režiju.

U Kinu Trg u 21:00 uglednom asistentu kamere i direktoru fotogafije Ranku Mitiću bit će dodijeljena nagrada 50 godina, a tom prigodom bit će prikazan i njegov kratki film Mala seoska priredba. Slijedi Nosorog, ostvarenje kojeg nazivaju svojevrsnim ukrajinskim Kumom. Redatelj ovog filma Oleh Sencov nalazi se trenutačno na ratištu u odori ukrajinske vojske.

U sklopu glavnog programa je i američki film Ratni konj koji prati isprepletenu sudbinu dvojice dječaka, pripadnika plemena Lakota. Ova jedinstvena priča o odrastanju prikazivat će se u Kinu Billy u 21:15, a prethodit će mu kratki film MIR srpske redateljice Gorane Jovanović.

Također u kinu Billy s početkom u 23:30 na programu je Zvuk buke, kriminalistička dramedija o gerilskim glazbenicima koji pomno planiraju ilegalne koncerte. U isto vrijeme, u kinu Trg prikazivat će se miljenik publike na Sundanceu, film Cure, cure, cure, koji prati tri djevojke kroz dinamiku ženskoga prijateljstva.

Večer će glazbom nakon projekcija u kinu Billy začiniti Đutko i Plodovi Zemlje, koji se poigravaju zvukom turbo etno popa, synth popa, ali i pitkijih melodija.

Pročitajte još...