Valentinovo u LG Galeriji Pazin okupilo je likovne entuzijaste uz odlično vino

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prošlog petka su se u Pazinu okupili likovni entuzijasti, te su tri puna sata, pod stručnim i budnim okom magistrice likovne umjetnosti Anite Pilat akrilom slikali po platnu, a osvježenje je bio slijed od pet vrsti vina.

Za 20 eura svi su dobili platno i boje, a svoj su rad ovjekovječili, a potom si ga uzeli za uspomenu. U LG Galeriji u Pazinu se takvi susreti, u ugodnoj atmosferi zbivaju gotovo svaki mjesec dana, a organizator je Nada Putinja i Dario Brajković, to jest Društvo likovnih umjetnika Pazin.

No, učesnici tečajeva dolaze iz cijele Istre, pa je ovaj put bilo umjetnika-slikara iz: Baderne, Tinjana, Kanfanara, Brajkovići-Sošići, Sv. Lovreča Pazenatičkog, Velanovog Brega i Pazina.

Kažemo ”umjetnika” jer se pokazalo da nakon ovakvih susreta zaista to i postaju. Neki upišu primijenjenu umjetnost, a neki nastavljaju slikati za svoj gušt, te se potpuno opuste, a slikarski pribor im više nije bauk.

Nada Putinja, dugogodišnja predsjednica Društva likovnih stvaratelja Pazin, brine o svemu, te kroz priču, smijeh, slatkiše i dobro istarsko vino nastaju mala remek djela koja će dugo ukrašavati njihove domove i mamiti ih na još. Tako će se sljedeća radionica na istom mjestu održati 6. ožujka, a tema će biti ŽENA.

Informacije možete pratiti na Facebook stranici DLS Pazin.

Pročitajte još...