Za koncert “Vjeruj u ljubav” rasprodane 1.200 karata tri tjedna prije nastupa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinski mješoviti pjevački zbor „Roženice“ uobičajeno početkom travnja organizira koncert “vjeruj u ljubav”, pa će tako i ove godine imati čak dva dana za redom 5. i 6. travnja koncerte koji uživaju veliku popularnost i već su rasprodane, odnosno čak 1.200 karata planulo je, što govori o izrazitoj popularnosti zbora.

Dirigentica Ines Kovačić Drndić je sa svojim zborašima prije osam godina kreirala koncept koncerta „Vjeruj u ljubav“ no već se nakon prve godine održavanja u maloj koncertnoj dvorani vidjelo da će projekt imati svijetlu budućnost jer je bio iznimno prihvaćen od publike te se od 2018. godine ovaj koncert tradicionalno održava u velikoj dvorani Spomen doma koju publika ispuni do posljednjeg mjesta.

Isto tako je bilo i prošle godine kada je već nekoliko dana prije koncerta dvorana bila potpuno rasprodana što potvrđuje činjenicu da zbor Roženice ima sve više publike i da su ljudi željni kvalitetnog zabavnog programa uživo. Radio Istra je medijski pokrovitelj i izravno će prenositi koncert i ove godine pa će svi oni koji nisu stigli kupiti ulaznicu za koncerte 05. i 06. travnja, moći uživati u koncertu putem radio valova.

Zabavni ljubavni hitovi koji se inače mogu čuti na radijskim postajama, u zborskom aranžmanu uz pratnju profesionalnih glazbenika i pomno odabranih gostiju prava su glazbena poslastica a koncept koncerta je uz karizmatične voditelje poprimio je puno šire okvire od čistog glazbenog programa.

Frano Ridjan i Ronald Braus su zaštitna lica koncerta „Vjeruj u ljubav“ te svake godine ispune program zanimljivim informacijama sa velikom dozom zabave i smijeha.  Glavni gost koncerta biti će Damir Kedžo s kojim će zbor otpjevati nekoliko njegovih pjesama.

Koncert Vjeruj u ljubav temeljen je na nepresušnim izvorom inspiracije – ljubavi a ove godine će na koncertu zbor proslaviti 45. obljetnicu uspješnog kontinuiranog rada zbora i prisjetiti se maestra Nella Milottija.

Nello Milotti je bio dugogodišnji dirigent zbora Roženice i za zbor je skladao velik broj skladbi no uz zborske, skladao je i vrlo popularne zabavne pjesme. Jedan je od najplodnijih autora festivala Melodije Istre i Kvarnera na kojemu su njegove skladbe vrlo često bile nagrađene po glasovima publike i ocjenama stručnog žirija.

Bio je i mnogostruki dobitnik nagrade Roženice za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski glazbeni izričaj na MIK-u. Ta nagrada od 2011. nosi njegovo ime. Dirigirao je zborom „Roženice“ od osnutka do kraja 2002. godine kada za svoju nasljednicu izabire Ines Kovačić Drndić te tako ona nastavlja put maestra Milottija i uspješno vodi zbor dalje.

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…