DRUŠTVO NAŠA DJECA: Dječji tjedan 2023. je pred nama, pogledajte što vas sve čeka u Pazinu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Društvo “Naša djeca” Pazin se i ove godine raznim aktivnostima uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna, tradicionalne godišnje akcije posvećene djeci.

Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju Društva „Naša djeca“. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Ove godine zbog brojnih aktivnosti i broja djece koja će sudjelovati u organiziranim aktivnostima, pazinski Dječji tjedan trajat će nešto duže, točnije od ponedjeljka, 2.10. do petka, 13.10. 2023.

Ciljevi Dječjeg tjedna su:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s
    djecom i za djecu
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke
    aktivnosti djece i za djecu
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece
  • poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju
    djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Ovogodišnji Dječji tjedan otvorit ćemo tradicionalnim Mini Vox Populijem, koji će se održati u ponedjeljak od 10:00 do 10:30 sati na Trgu slobode na kojem će se okupiti predstavnici Grada Pazina te javnih gradskih ustanova i glavni protagonisti – djeca. Vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci iznijet će svoja mišljenja i komentare vezane za položaj djece u Pazinu te dati prijedloge i ideje za poboljšanje potreba i prava djece.

U nastavku tjedna, za učenike OŠ Vladimira Nazora Pazin pripremamo aktivnost Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči! tijekom koje će djeca moći uživati u omiljenim igrama na otvorenom u dvorištu DND-a, a u istima će moći uživati i naši najmlađi vrtićarci, polaznici DV Olga Ban Pazin, od 9. do 13. listopada. Za polaznike vrtića u prostorima DC Veli Jože pripremamo i Razmjenu igračaka, koja će se održati u srijedu, 11.10. od 10:00 do 12:00 sati u dvorištu DND-a.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je VJEŠTINA, s posebnim naglaskom na razvijanju vještina u području STEM-a. STEM pristup znači da se dijete potiče na interdisciplinarno učenje odnosno kombinaciju svih područja u rješavanju nekog zadatka. Ovakav pristup bi u vremenu u kojem živimo trebao biti neizostavan dio odgoja djece i mladih. Upravo zato, u suradnji s Radioklubom Pazin, organiziramo dvije STEM radionice za sve zainteresirane školarce. 

Prva radionica održat će se u ponedjeljak, 2.10. od 18:00 do 19:30 sati, u prostorima DND-a Pazin, a namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda. Druga STEM radionica održat će se u ponedjeljak, 9.10. od 18:00 do 19:30 sati, također u prostorima DND-a Pazin, za učenike od 5. do 8. razreda. Radionice su besplatne za svih, a broj prijava je ograničen. Prijaviti se možete na našu mail adresu dndpazin@gmail.com ili pozivom na broj 091 934 0515.

Svu djeca moći će sudjelovati i u našoj nagradnoj igri koja počinje u ponedjeljak, 2.10., a tijekom trajanja Dječjeg tjedna, za sve građane Grada Pazin pripremamo izložbu poruka djece odraslima koja će biti izložena na Šetalištu pazinske gimnazije.

Veselimo se najveselijem tjednu u godini, i zapamtite: LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!

Pročitajte još...