U narednoj školskoj godini Pazin će imati 804 srednjoškolca – čeka se dovršetak projekta dogradnje škole kako bi se omogućila jednosmjenska nastava i u GSSJD

Facebook
Twitter
LinkedIn
Suzana Poropat Božac, ravnateljica GSSJD i Maksimilijan Ferlin, ravnatelj Kolegija

U Pazinu trenutno postoje dvije srednje škole – GSSJD i pazinski Kolegij. Čelne osobe obje te institucije danas su bile na press konferenciji na temu odgoja i obrazovanja u Pazinu. Suzana Poropat Božac je ravnateljica GSSJD, a Maksimilijan Ferlin je ravnatelj pazinskog Kolegija.

U Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile upisano je 638 učenika i učenica, od čega 170 čine prvi razredi. Popunjena su sva mjesta u 3 gimnazijska razreda i 4 strukovna programa (elektromehaničar, elektrotehničar, komercijalist i upravni referent).

Rad u školi odvija se u dvije smjene: popodne i ujutro. Projekt dogradnje škole kojim bi se omogućila jednosmjenska nastava bit će upućen na skori natječaj za srednje škole koji se planira iz Nacionalnog plana oporavka.

Pazinski kolegij kreće s nastavom za 166 učenika i učenika, od čega će 140 biti smješteno u učeničkom domu. Nastavljaju suradnju s ostalim katoličkim školama (Danska, Belgija, Italija te Češka), te nastavljaju s provedbom projekta „Kolegij prijatelj zajednice koja ima za cilj da stariji učenici pružaju instrukcije i pomoć učenicima osnovnih škola.

Pročitajte još...