Nastavljena sanacija Kaštela u Pazu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Cerovlje i ove je godine nastavila s etapnom obnovom Kaštela u Pazu i to konkretno sa radovima konstruktivne i građevinske sanacije u elevaciji sačuvanih zidova srednjovjekovnog renesansnog kaštela.

Nakon što je u periodu između 2016. i 2022. godine saniran južni zid palasa kaštela, te istočni i parcijalno sjeverni zid kule, u 2023. godini nastavljena je sanacija zidova kule, odnosno njezina zapadnog zida a radove je u ime Hrvatskog restauratorskog zavoda vodio dr. sc. Josip Višnjić. Radovi na ovogodišnjoj etapnoj obnovi Kaštela u Pazu dovršeni su u rujnu 2023.

U posljednjih 5 godina Istarska županija – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost – Assessorato alla cultura e territorialita dala je financijsku potporu ovom projektu u sveukupnom iznosu od 33.000,00 EUR dok je ove godine sufinancirala projekt u ukupnom iznosu od 6.600,00 EUR.

„Ovim putem se zahvaljujemo Istarskoj županiji – Regione Istriana bez čije bismo financijske podrške, u ovom kao i brojnim drugim projektima, puno teže i vjerojatno u mnogo manjem obimu uspjeli raditi na očuvanju kulturne baštine naše Općine“, poručili su iz Općine Cerovlje.

Pročitajte još...