POZNAT DATUM | Sve je spremno za manifestaciju „Bajsi u Draguću“!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovog lipnja održava se 32. susret svirača istarskih tradicijskih instrumenata “Bajsi u Draguću” što je nadaleko poznata manifestacija, a ujedno i jedna od onih koja najviše doprinosi očuvanju i promociji istarske tradicijske baštine u zadnja tri desetljeća. Dokaz tomu je prepoznatljivost i podrška raznih institucija uključujući i Istarsku županiju.

Na manifestaciji sudjeluje oko stotinjak svirača, a svake se godine promovira nekoliko novih bajseva i novih mladih svirača, čime se zapravo na najbolji način potiče očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine našega kraja.

“Bajsi u Draguću” je događaj koji se stopio s prekrasnom arhitekturom Draguća, ali i lokalnim stanovništvom koje daje punu podršku manifestaciji. No, to je i događaj koji je odavno prepoznat izvan granica lokalne zajednice.

Susret se održava treću nedjelju u lipnju te Vas i ovim putem pozivaju iz Općine Cerovlje da posjetite Draguć i sudjelujete na susretu kao posjetitelj ili još bolje kao svirač na bajsu.

„Ukoliko imate nonića, prijatelja ili poznanika koji svira bajs molimo Vas da ga podsjetite na susret. U sklopu manifestacije domaće poljoprivredne proizvode lokalnih OPG-ova možete nabaviti na placu u Draguću od 16h, a od 18h počinje susret svirača bajsa. Okrepa i osvježenje je osigurano. Kad svirku završe svirači bajsa možete i zaplesati uz Lucky Band. Vidimo se u Draguću“, poručili su iz Općine Cerovlje.

Pročitajte još...