FOTOGALERIJA | Pogledajte kako je bilo na manifestaciji “Zasopimo na organić”

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Klaudio Foško

Ove nedjelje je u Gračišću održan 25. susret svirača usne harmonike „Zasopimo na organić“. Organizator je Općina Gračišće, pokrovitelj Istarska županija, a partner manifestacije TZ središnje Istre.

Podsjetimo, prvi susret organiziran je 1996. godine, a osmislio ga je pokojni etnomuzikolog Renato Pernić s ciljem očuvanja od zaborava ovog malog instrumenta koji je na području Istre bio vrlo popularan.

Nakon Renatove smrti njegovim je stopama krenuo sin Daniele, koji danas nastavlja njegovo započeto djelo. Na pozornici usred gračaške place čulo se i polke i valcere, mazurke, blues, rock, balun i mnoge druge žanrove, a dugogodišnji sudionici su nagrađeni.

Klaudio Gržetić iz Pazina primio je na dar usnu harmoniku za 25 godina vjernosti manifestaciji, a Mario Kontošić iz Orihe primio je nagradu za 15 godina. Deseti nastup bio je to Franji Marijančeviću iz Rijeke, koji je također dobio priznanje.

Nakon manifestacije, u 18 sati uslijedio je koncert Mundharmonike quarteta Austria. Djelić atmosfere možete vidjeti na fotografija Klaudija Foška.

FOTOGALERIJA: Klaudio Foško

Pročitajte još...