VELIKA FOTOGALERIJA | Festival istarskih maneštri privukao mnoge ljubitelje tog tradicionalnog jela našeg podneblja

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gračaška Vidova ponovno je privukla lijepi broj posjetitelja, a 18. po redu Festival istarskih maneštri bio je centralno događanje tijekom dana na tamošnjoj placi. Deset vrijednih ekipa krenulo je u bitku za najbolju maneštru.

Ipak, treba reći kako su konačni rezultati samo dodatni poticaj, a svakako treba pohvaliti atmosferu svih sudionika koji su se zaista potrudili gračaški plac ispuniti smijehom, šalama i zabavom koju su podignuli i svirači.

Nakon podjela svih priznanja za četvrta mjesta, stigao je red za broncu. Ekipa „Gračišćanke“ osvojila je treće mjesto sa svojom maneštrom s koromačom. Ekipa „Poljanci“ sa svojom jotom bili su drugi, a prva nagrada žirija (kojim je predsjedavao novinar i istarski gastro-kroničar Davor Šišović) pripala je ekipi „Jasličara“ koji su kuhali maneštru s gomoljami.

Dodijelila se i nagrada za „hit maneštru“, odnosno onu koja se najviše prodavala. Ekipa Općine Pićan kuhala je maneštru iznenađenja, a ekipa je za mikrofon pozvala i načelnika Deana Močinića koji je bio više moralna podrška nego išta drugo, ali je vrlo kratko poručio kako najveće zasluge treba dati glavnoj kuharici Luci, inače kuharici u Dječjem vrtiću Lišnjak iz Pićna.

Nakon Festivala istarskih maneštri, gračaška fešta se s placa premjestila na malonogometno igralište gdje se igrao turnir, ali i gdje je nastupala grupa Malvazija band koja je kasnije predala svoje mjesto legendarnim Gustafima.

Završila je još jedna Vidova, fešta s tradicijom koja je Gračišću još jednom vratila sjaj kakav zaslužuje!

Pročitajte još...