VINSKE VEČERI | Ovog vikenda u Gračišću manifestacija za ljubitelje vina, sira, pršuta, maslinovog ulja, meda, slastica…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vino je sinonim za Istru. Gračišće je sinonim za vino. Ljeto je vrijeme za uživanje, a kad spojite ljeto, Gračišće i vino, uživanja zasigurno neće nedostajati.

Ljetne su večeri bolje uz čašu vina, a općina Gračišće poznato je mjesto koje okuplja brojne ljubitelje vina. Stoga vas je općina Gračišće ove godine, u suradnji s TZ središnje Istre, nakon dvije godine pauze od poznate i bogato posjećene Smotre vina u Gračišću, odlučila iznenaditi dvodnevnom manifestacijom Vinske priče Gračišća.

U vinskim ćete pričama uživati ovoga vikenda – 13. i 14. kolovoza, s početkom u 19:00 sati. Gračišće će tada postati mjesto okupljanja lokalnih vinara i proizvođača lokalnih proizvoda, poput pršuta, maslinovog ulja, meda i slastica, a neće nedostajati ni dobre glazbe!

U subotu 13.8. zabavni će dio programa otvoriti Goran Tomić trio, koji će sve okupljene zabaviti flamenko crticama. Nakon njih slijede Techno Vikinzi. Nedjelja 14.8. rezervirana je za etno skupinu Veja, a nakon nje pozornicu preuzima DJ Nikola z Kukurini.

Na samom ćete festivalu moći kušati kvalitetna vina s vinske scene središnje Istre. Osim u finom vinu, moći ćete uživati i u istarskim kobasicama, pršutu i ostalim autohtonim delicijama.

Festival će funkcionirati na sljedeći način – svaki će posjetitelj platiti kotizaciju za čašu 40 kn te će uz nju dobiti bon za čašu vina na štandu koji sam odabere, a svaka se iduća čaša plaća prema cjeniku koji će vinari unaprijed formirati.

Zabilježite stoga ove datume u svoje kalendare jer zabave zasigurno neće nedostajati! Više informacija o navedenoj manifestaciji pronađite na mrežnoj stranici TZSI i Općine Gračišće te Facebooku i Instagramu TZSI.

Pročitajte još...