VELIKA FOTOGALERIJA | U prekrasnom boljunskom Kaštelu održana lupoglavska svečana sjednica, pogledajte tko su ovogodišnji laureati!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Tina Pejković

Sinoć je u prekrasnom boljunskom Kaštelu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lupoglav. Nakon okupljanje uzvanika i himni, uslijedio je atraktivan i sadržajan program kojeg je suvereno i elokventno vodila Lea Medica.

Nakon nastupa dobro raspoložene vokalne skupine Vetta, riječ je uzela predsjednica lupoglavskog Općinskog vijeća Nataša Fijamin koja je redom pozdravila sve nazočne te najavila minutu šutnje. Uslijedio je referat načelnika Franka Baxe koji je spomenuo što se sve napravilo u Općini Lupoglav u protekloj godini.

Uslijedili su govori zamjenice istarskog župana Jessice Acuavite te saborskog zastupnika Emila Dausa, a onda su svoja priznanja preuzeli ovogodišnji laureati:

Atilio Paškvalić – za dugogodišnji predani rad u Općini Lupoglav, uz veliki doprinos na dobrobit Općine i njenih mještana. Atilijo Paškvalić rođen je 1951. godine, a svoj rad u Općini Lupoglav započeo je gotovo od samih početka rada Općine odnosno od 1994. godine, pa sve do 2015. godine kada odlazi u mirovinu.

Marcela Demark – za dugogodišnji predani rad u Općini Lupoglav, uz veliki doprinos na dobrobit Općine i njenih mještana. Marcela Demark rođena je 1961. godine, a u Općini Lupoglav bila je zaposlena od 1995. godine sve do 2017. godine, kada odlazi u mirovinu.

Emil Mandić – za višegodišnji predani rad u Općini Lupoglav, uz veliki doprinos na dobrobit Općine i njenih mještana. Emil Mandić rođen je 1952. godine te je od 2003. do 2012. godine bio zaposlen u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lupoglav, kada odlazi u mirovinu.

Laura Šuperina – za dugogodišnji predani rad u Općini Lupoglav, uz veliki doprinos na dobrobit Općine i njenih mještana. Laura Šuperina rođena je 1961. godine, diplomirana je pravnica iz Semića, vodila je Općinu kao prva načelnica u mandatu od 1993. do 2001. godine.

Također, priznanje naziva Grb Općine Lupoglav dobio je Istarski vodovod iz Buzeta za dugogodišnju suradnju i izuzetne zasluge u izgradnji vodovodne mreže na području Općine Lupoglav. Istarski vodovod započeo je s radom 1930. godine.

Trenutno djeluje na području 25 jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji, s pet poslovnih jedinica te ukupno 294 zaposlenika. Proizvodni kapacitet od 2.900 litara u sekundi i vodovodnom mrežom dužine 2.429 km.

Svojim djelovanjem pokriva potrošače putem 75 tisuća i 700 potrošnih mjesta odnosno vodomjera. U vodoopskrbni sustav Istarskog vodovodnog sustava uključena su tri glavna izvora – izvor Sv. Ivan, Gradole i Bulaž te akumulacija Butoniga.

FOTO: Tina Pejković

Pročitajte još...