GAME OVER: Posljednji dan posljednjeg filmskog festivala u Motovunu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Stigao je i zadnji motovunski dan, a prije zasluženog intermezza, nakon kojeg se druženje nastavlja u Gorskom kotaru, donosimo uzbudljiv program ispunjen fantastičnim filmovima i zbivanjima posvećenim riznici priča iz prošlosti festivala.

U 18 sati u Kinu Bauer održat će se projekcija marokanskog filma Psi redatelja Kamala Lazraqa, priču o Hassanu i njegovom sinu koji žive u radničkom predgrađu Casablance, gdje preživljavaju obavljajući poslove za lokalnu mafiju. Kada dobiju zadatak da otmu čovjeka, pred njima se nađe noć puna neočekivanosti. Film je osvojio nagradu žirija u programu Izvjestan pogled Filmskog festivala u Cannesu. Uz Pse prikazujemo i kratkometražni film Beskrajne linije, poetični dokumentarac o složenim reakcijama tijela na seksualno nasilje.

Dodjela nagrada za kratkometražne igrane filmove i projekcija pobjedničkog filma bit će održana na Kinu Trg u 21 sat. Poslije dodjele, također na Kinu Trg, predstavlja se Buntovnicu britanske redateljice Charlotte Regan. Nakon majčine smrti, dvanaestogodišnja Georgie snalazi se sama u stanu na periferiji Londona pomoću krađe. No, u život joj uskoro dolazi neuredni i odsutni Jason koji tvrdi da je njen otac. Film je osvojio glavnu nagradu ovogodišnjeg Sundance Film Festivala.

Instrumentalni space jazz rock band Chui nastupit će u Kinu Billy u 21:15, gdje će izvoditi popratnu glazbu za nijemi njemački klasik Berlin: Simfonija velegrada. U filmu pratimo život pulsirajućeg Berlina od jutra do večeri.

Prošlo je 50 godina otkako smo uživo vidjeli kultni alter-ego Davida Bowieja – Ziggyja Stardusta. Njegov posljednji nastup u londonskom Hammerhead Odeonu obilježili su brojni hitovi, kao i obrade bendova Velvet Undergrounda i Rolling Stonesa. Ovaj legendarni nastup, uz prikaze iza kulisa, možete uloviti na glavnom trgu u 11:30 sati, gdje će se prikazati Ziggy Stardust and the Spiders from Marsbritanskog redatelja D. A. Pennebaker.

Motovun ispraćamo glazbenim programom Motovun All Stars koji počinje u 1:00 ujutro. Ulaz je besplatan.

Pročitajte još...