KALDIRSKI PLAC OD FRUTI | Bili smo u raju za sve ljubitelje voća…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jutros je održan šesti ovogodišnji Kaldirski plac od fruti u organizaciji Udruge Kaldir, i to u vremenu od 8 do 13 sati. Ovoga tjedna u ponudi su bile marelice, breskve, nektarine, kruške, šljive, jabuke i voćne prerađevine. Na Kaldirskom placu od fruti sudjeluju: OPG Beletić Davide, OPG Bertoša Samoel, OPG Božić Aleksandra OPG Rabak Andrej i OPG Dantinjana Josip.

Ovo je peta godina održavanja manifestacije koja promovira domaće kaldirsko voće i kaldirski kraj, nadaleko poznat po poljoprivredi, naročito po voćarstvu i sve više po vrhunskim vinarima.

Kaldir kraj Motovuna predstavlja istinski voćarski raj, jer izrazito povoljni mikroklimatski uvjeti pogoduju uzgoju raznih sorti voća, a impresivan je podatak da gotovo 70 posto svježeg voća koje se proizvodi i distribuira u Istri dolazi upravo iz Kaldira.

Kaldirski plac od fruti je osmišljen kao tržnica na kojoj se direktno od kaldirskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava tijekom cijele voćarske sezone sve do sredine rujna na jednom mjestu, u srcu kaldirskog kraja, može kupiti domaće svježe voće i voćne prerađevine od voća ubranog na obroncima Kaldirštine.

Kaldir već godinama štiti i promovira sam naziv “Kaldirsko voće”, jer isti pokazuje izvornost domaće proizvodnje, kvalitetu voća i voćnih prerađevina te uloženi trud lokalnog stanovništva. Podršku Kaldirskom placu od fruti kontinuirano pružaju Turistička zajednica općine Motovun i Općina Motovun.

Pročitajte još...