Klapa Motovun uveličala 20 godina rada jedne od najvećih hrvatskih glazbenih diva u koncertu za pamćenje

Facebook
Twitter
LinkedIn
Klapa Motovun s Amirom Medunjanin (foto: David Matković)

Klapa Motovun imala je preksinoć tu čast da pred puno Arena dvoranom u Zagrebu bude gost na obilježavanju 20 godina rada Amire Medunjanin, jedne od trenutno najvećih bosanskohercegovačkih diva čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, koja je zajedno sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača,  publici poklonila koncert za pamćenje.

Klapa Motovun gaji dugogodišnje prijateljstvo s Amirom Medunjanin te su zajedno s njom izveli pjesme “Tija bi te zaboravit” i “Cetina”, za što su pokupili ovacije nekoliko tisuća prisutnih u zagrebačkoj Areni.

Klapu Motovun predstavljali su Tomislav Pahović (prvi tenor), Esmir Brajuha (drugi tenor), Vedran Majcan (drugi tenor), Marijan Maraškin (bariton), Igor Rimanić (bariton), Stanko Ferenčić (bas), Josip Kotiga (bas), Benjamin Pahović (bas) uz voditelja Josipa Krajačića.

Klapa Motovun nastupila u Areni Zagreb pred nekoliko tisuća ljudi (foto: David Matković)

Inače, od samog je početka dvorana uživala u pjesmama Amire Medunjanin, jedne od najpoznatijih vokalnih solistica. Koncert je otvorila pjesmama pjesmama “Jano mori” i “Kad ja pođoh na Bentbašu”, te odpjevala “Moj dilbere” u pratnji Boška Jovića. Pjesmu “Gde si dušo, gde si rano” izvela je s violinistom Matejem Mihaljevićem, a s Markom Kutlićem u duetu “Baladu” i “Da sam ja netko”. S Lu Jakelić izvela je “Ti si mi u krvi” i “U mraku oceana”.

Uz Simfonijski orkestar HRT-a, Amiru je Antonio Vrbički pratio na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu.

Pročitajte još...