Modelna šuma Istra zanimljivim radionicama u Oprtlju i Brgudcu slavi 30. godišnjicu Međunarodne mreže modelnih šuma

Facebook
Twitter
LinkedIn

Modelna šuma Istra će sudjelovanjem na dva događanja – TuberFestu u Livadama 23. listopada te  Festivalu šuma i šumskih plodova 2022. koji će se održati u nedjelju 13. studenog u Brgudcu obilježiti 30. godišnjicu Međunarodne mreže modelnih šuma.       

U suradnji s Općinom Oprtalj koja je član udruge Modelna šuma, zajednički su krenuli u realizaciju ovog programa. Modelna šuma i njezini članovi će se predstaviti u šatoru ( ispred muzeja Parenzane) gdje će biti organiziran sajam proizvoda iz šume, umjetnička djela inspirirana šumom, prirodna kozmetika, gljivari te udruge koje se bave šumskom pedagogijom. Na sajmu će se kušati, izrađivati, prodavati razne proizvode te dijeliti promotivne brošure udruge.
Od 12 sati održat će se  radionice članova udruge;  brojne šumske radionice za djecu, radionica identifikacije gljiva s vodičem – determinatorom gljiva, radionica izrade prirodne kozmetike. 
Ambijentalni umjetnik Falco izradit će instalaciju na zelenoj površini pored šatora koja bi trebala prerasti u raskošni svjetleći objekt. Za svakoga po nešto, za djecu, umjetnike, zainteresirane za gljivarstvo i posjetioce TuberFesta koje iz udruge vjeruju da će biti privučeni raznolikim i bogatim programom. Događanje je najava za Festival šuma i šumskih plodova koji će se u organizaciji udruge Modelna šuma Istra održati 13. studenog u Brgucu.

Raspored radionica sa satnicom:

12:00 – 19:00 Modelna šuma Istra – sajam proizvoda iz šume, šumska umjetnost, igraonice za djecu, prirodna kozmetika, proslava 30-te godišnjice Međunarodne mreže modelnih šuma (šator)   

12:00 – 13:00 Dijete i priroda – šumske prstovne i pokretne igre za djecu od 4 do 9 godi

13:00 – 15:00 Gljive sliva rijeke Mirne – ogledno branje nadzemnih gljiva s vodičem, determinatorom gljiva

15:00 – 16:00 Livadski istraživači u potrazi za šumskim blagom, radionica za djecu od 7 do 12 godina

16:00  – 17:00 Igre boja – Jesenska čarolija za djecu od 4 do 12 godina

 15:00 – 18:00 Umjetnik Falco – interaktivna ambijentalna instalacija

17:00 – 18:00 Radionica izrade prirodne kozmetike

Fotografija: .facebook.com/Modelnasuma/

 

 

 

Pročitajte još...