Općina Motovun otvorila natječaj za učeničke i studentske stipendije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Motovun je proteklog tjedna otvorila natječaj za stipendije. Točnije, učinio je to tamošnji načelnik Tomislav Pahović na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija te Zaključku o broju i visini stipendija za učenike i studente te lokalne samouprave za školsku/akademsku godinu 2022/2023.

Podsjetimo, u školskoj godini 2022./2023. Općina Motovun-Montona dodijelit će sedam novih stipendija učenicima i sedam novih stipendija studentima, a one se isplaćuju za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja tekuće školske godine, a studentima od 1. listopada do 31. srpnja tekuće akademske godine.

Visina stipendije za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, a za studente 500,00 kuna mjesečno. Ako učenik srednje škole postigne u protekloj godini prosječnu ocjenu 4,60 i više odnosno ako student postigne tijekom studija prosječnu ocjenu 4,00 i više, ostvaruje pravo na dodatak u visini 30% od iznosa stipendije.

Ako učenik srednje škole postigne u protekloj godini prosječnu ocjenu 4,75 i više odnosno ako student tijekom studija postigne prosječnu ocjenu 4,50 i više, ostvaruje pravo na dodatak u visini 50% od iznosa stipendije.

Ostale detalje pogledajte OVDJE.

Pročitajte još...