Općina Motovun povećala naknadu za novorođenu djecu na čak 1000 eura!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Motovunsko općinsko vijeće je 28. veljače 2023. godine održalo svoju prvu ovogodišnju redovitu sjednicu na kojoj su uobičajeno razmatrane teme vezane za civilnu zaštitu te druga pitanja iz djelokruga rada općine.

Iz godišnjeg izvješća o stanju sustava civilne zaštite posebno je izdvojena jaka kiša u noći 28. na 29. rujna 2022. godine u kojoj je mjestimično palo i do 200 mm kiše. Na motovunskom području je kiša prouzročila jake bujice koje su stvorile određenu štetu na imovini građana i javnoj infrastrukturi.

Zbog odrona su bile zakrčene ceste prema selima Flegi, Štefanići i Klarići, zabilježeno je i tridesetak dodatnih odrona, a dan nakon bujice nastalo je i oštećenje na nerazvrstanoj cesti Štefanići – Štefanićev Breg. Troškovi i vrijeme trajanja sanacije odrona pokazuje da je potrebno uložiti značajan napor u sanaciju mreže odvodnje oborinskih voda uz nerazvrstane ceste.

Od ostalih tema možemo izdvojiti ažuriranje Procjene rizika od velikih nesreća, donošenje Odluke kojim se Općina Motovun-Montona pridružuje sufinanciranju adaptacije i opremanja odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, usklađenja odluke o plaći i drugim pravima općinskog načelnika te odluke o prodaji općinskih nekretnina.

U završnoj točki sjednice, Općinsko je vijeće jednoglasno podržalo povećanje naknade za novorođenu djecu na 1.000 eura.

Pročitajte još...