Općina Motovun slavi svog zaštitnika Sv. Stjepana, trodnevni program je raznolik i bogat

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Motovun slavi svoj dan povodom dana svog zaštitnika Sv. Stjepana Prvomučenika, a u suradnji s TZ Motovun zajedno su pripremili bogat i sadržajan trodnevni program u sklopu kojega će svatko pronaći nešto za sebe.

U petak od 20:00 kreće obilježavanje besplatna storytelling tura „Mračne tajne Motovunske čarobnice Dilette“, uz obaveznu prijevu na info@istrainspirit.hr, a pola sata kasnije je na rasporedu vinsko-glazbena večer u vrtu motovunskih zidina „Motovun Wine Experience“. Biti će tu najbolji motovunski vinari i glazbena pratnja Velvet Echoes Duo.

Dan kasnije, u subotu šestog kolovoza, od 17 sati počinje Balinjerada „Od Ressela do Andrettija“, na novoj lokaciji na Kanalu, a u 19 se otvara izložba fotografija „Argonaut 2022: Brzina“ u Galeriji Pet kula koju organizira Udruga fotografa Fotovun.

Sat kasnije je interpretacijska šetnja „Doživi Motovun“ uz koju se može upoznati bogata povijest mjesta u pratnji mletačkog podestata Marca. I ta je šetnja besplatna, a mjesto okupljanja je na ulazu u starogradsku jezgru, kod podiznog stupića.

Nedjelja je rezervirana za Kaldirski plac od fruti, od 8 do 13 sati, a u 10:30 je svečana sveta misa u župnoj crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika. Navečer od 19:30 počinje nastup pjevača udruge „Mali veliki mikrofon“, a u 21 nastupa zabava uz The Night Express Band!

Pročitajte još...