U subotu koncert opernih arija na glavnom motovunskom trgu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Turistička zajednica općine Motovun poziva vas na koncert opernih arija „Operni zvuci“ koji će se održati na glavnom motovunskom trgu u subotu 2.7.2022. godine s početkom u 21 sat. Ulaz na koncert je besplatan.

Na jedinstvenoj pozornici Anticovog trga, Glazbeni trio u sastavu Lora Pavletić (mezzosopran), Kristian Marušić (tenor) i Nada Matošević Orešković (klavir) izvesti će najpoznatije operne arije i prenijeti atmosferu s kazališnih dasaka u srce starogradske jezgre Motovuna.

Na repertoaru su djela velikih skladatelja Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioachina Rossinija, Johana Straussa, Gaetana Donizettija i drugih.

Koncert se realizira u suradnji s Zajednicom Talijana „Andrea Antico“ iz Motovuna i Općinom Motovun. 

Na koncertu nastupaju:

LORA PAVLETIĆ, hrvatska mezzosopranistica, aktivna dirigentica nacionalnih i internacionalnih vokalnih skupina i zborova diplomirala je operno pjevanje na konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu u kojem sada pohađa dirigiranje u klasi prof. A. Martinollia. Usavršava se na seminarima G. Surijana, M. Zadro, M. Pizzolato, a operu, operetu i Lied na masterclassu Academie Vocalis s C. Ludwig. Od 2016. godine kao solistica surađuje s Capella musicale Beata Vergine gdje nastupa i gradi zavidan repertoar religiozne glazbe. U Mozartovoj operi Figarov pir nastupila je u ulozi Kerubina, a pjeva u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj.

KRISTIAN MARUŠIĆ je danas jedan od mladih hrvatskih tenorskih nada. Nakon velikih uspjeha na koncertnim podijima u Italiji i Hrvatskoj, snimao je i nastupao na talijanskoj TV (Canale 5, RAI1…), ovih dana mu izlazi CD sa najpopularnijim opernim arijama i napolitanskim kanconama a upravo se vratio sa gostovanja u Dubaiju gdje je na EXPO predstavljao Italiju nastupivši sa Simfonijskim orkestrom nacionalnih konzervatorija. Uz studij na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu u klasi prof. Cinzie de Mola, usavršavao se na raznim majstorskim radionicama (MasterClass Olge Šober uz završni koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana p. Zajca iz Rijeke; MasterClass Daniele Barcelona u Trstu te seminara s dirigentom Alessandrom Vitiellom).

NADA MATOŠEVIĆ OREŠKOVIĆ je kao dirigentica nastupala s Ljubljanskim akademskim simfonijskim orkestrom, Slovenskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Slovenske radiotelevizije, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, nastupala sa Camerata Iabacensis, Youth Orchestra of Alpe-Adria, Orquesta Sinfonica del Estado de Mexico, Orchestra da Camera di Padova e del Veneto, Orchestra filarmonica di Udine, Orchestra Sinfonica Siciliana di Palermo, Milano Classica i mnogim drugima diljem Europe. Bila je dirigentica Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, neko vrijeme ravnateljica Opere kao i intendantica. Pedagoškim radom se počela baviti kao asistentica prof. Nanuta na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, a potom kao docentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte još...