Deveti međunarodni sajam “S klobasicom u EU 2023” održati će se u ožujku, u supetarskoj dvorani!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Sveti Petar u Šumi objavila je danas kako će se deveti međunarodni sajam „S klobasicom u EU 2023“ održati u njihovom mjestu 18. i 19. ožujka 2023. godine.

Međunarodni sajam “S klobasicom u EU” održati će se u sportskoj dvorani s novim brendiranjem  i na glavnom trgu u Sv. Petru u Šumi. Tu će biti i „Dani hrvatskih kobasica i salama“ te dodjela nagrada najboljim kobasicama i salamama dan prije sajma u Hrvatskoj kući kobasica 17. ožujka 2023. godine.

Njihov sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“.

Za vrijeme sajma organizirati će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održati će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Ove godine će kao posebnu atrakciju, naši majstori izraditi najdulju istarsku kobasicu na svijetu od 333 m dužine.

U sklopu ovogodišnje manifestacije početkom ožujka će se održati senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ocjenjivanje će biti organizirano u 10 kategorija, a  ocjenjivanje će provoditi vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i EU.

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

„Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao „zavičaj kobasica“ sa šest odobrenih objekata za proizvodnju postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva“, poručio je načelnik Mario Bratulić.

Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2023.“ posjetiti  više  tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda. Zbog velikog interesa za ovogodišnji sajam i puno novih atrakcija koje pripremamo pozivamo potencijalne sudionike da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto, a to mogu učiniti OVDJE.

OVAKO JE BILO LANI

Pročitajte još...