Konoba Doma osvojila zlatnu povelju na svečanoj dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sjajne vijesti dolaze s juga Hrvatske! Na svečanoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ dodijeljeno je 59 nagrada, što zlatnih, što srebrnih, što brončanih povelja, a velikih razloga za slavlje ima i jedan ugostiteljski obrt s Pazinštine.

Naime, u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ Konoba Doma iz Svetog Petra u Šumi osvojila je zlatnu povelju! Ako postoje oni koji ne znaju, ovako se opisuju:

Konoba Doma, kao prava istarska konoba, nalazi se u selu Kranjci u Svetom Petru u Šumi sa ciljem ponude autohtonih istarskih proizvoda. Supružnici Mihael Budak i Antonia Mrzlić Budak konobu Doma vode od 2019. godine . U konobi možete pronaći domaće istarske specijalitete čiji sastojci dolaze iz poljoprivrednog gospodarstva obitelji Budak.

Domaće meso dolazi iz farme u kojoj se uzgaja oko 300-tinjak svinja i 150 kokoši, a iz sveukupno 25 hektara zemlje koju obrađuju, dolazi brašno od njihovih žitarica i sezonsko povrće, čija kvaliteta se prepoznaje na tanjuru. U ponudi su razna jela poput domaće tjestenine, suhomesnatih domaćih proizvoda, mesa u raznim kombinacijama, kao i bruschetta, deserta i ostalih jela koje ova konoba ima u ponudi.

Iz Istre bilo je još slavodobitnika. Žminjska Casa Matiki B&B dobila je zlatnu povelju u kategoriji „turistička seljačka gospodarstva“ gdje je i Izletište Pekici iz Svetvinčenta osvojila brončanu povelju.

Pročitajte još...