Matikini Supetarci do prve pobjede u sezoni

Facebook
Twitter
LinkedIn

Puris je ovog vikenda gostovao na igralištu Plomina. Tamošnji županijski drugoligaš pamti i bolje dane, ali se s time nisu zamarali Supetarci kojima je pobjeda trebala nakon uvodnog poraza od Kašteliraca. I, došli su do nje, potpuno zasluženo.

Plomin je klub kojeg čeka izazovna sezona, to uopće nije sporno. Ali, nakon uvodnih 12 ‘komada’ od Dajle, jučerašnja predstava protiv Purisa pokazala je kako su se malo posložili i kako se imaju pravo nadati ostanku u ligi.

Još uvijek su na početku puta, ali barem su krenuli i napravili prvi korak. Nažalost po njih, u 52. minuti su ove nedjelje ostali s igračem manje – isključen je vratar Manuel Smilović, a tri minute kasnije Puris je stigao do vodstva.

Prvijenac za Puris postigao je Luka Franjul, a dominacija se nastavila i kako je vrijeme odmicalo pa je Zoran Lazarić s dva pogotka u smiraju susreta doveo Supetarce do naizgled uvjerljive pobjede. No, ona je u potpunosti zaslužena i može biti početak pozitivnog niza.


PLOMIN LUKA – Igralište podno Sisola –  2. ŽNLI – 2. kolo – SUDAC: Marin Živolić (Rovinj), POMOĆNICI: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) i Ivan Ban (Rovinj)

PLOMIN – PURIS 0:3 (0:0)

Žuti kartoni: Jakus, Breščić (Puris)

Crveni karton: Smilović 52′ (Puris, prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje gola)

Strijelci: 0:1 Franjul L. 55′, 0:2 Lazarić Z. 82′, 0:3 Lazarić Z. 85′

PLOMIN: Smilović, Teskaš, Ahmić, Paliska, Filipas (80. Načinović D.), Marčac (46. Brenčić, 52. Turčinović), Horvat, Fonović (66. Bošnjak), Terzić, Peršić, Stevanović

Trener: Goran Gulin

PURIS: Škrlj, Ujčić, Lazarić D., Lazarić Z., Breščić, Žufić, Buršić, Pamić L. (66. Jakus), Derossi, Jakus, Franjul

Trener: Mirko Matika

Pročitajte još...