Ovaj i naredni vikend u središnjoj Istri prepuni su događanja – možete birati gdje želite otići!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zadnji vikend srpnja je ispred nas kao i posljednji ljetni mjesec kolovoz, a na programu središnje Istre još je mnogo zanimljivih događanja. Putevima okusa središnje Istre, šetnja ispod punog mjeseca, koncerti, kino na otvorenom i niz manifestacija u mjestima središnje Istre ispuniti će ljetna popodneva i večeri.

PUTEVIMA OKUSA SREDIŠNJE ISTRE

Pićan | Meeting point: kod volte, ulaz u stari grad

 31.07. u 20:00 sati

Pićan, Petina, Petinum…poznat kao gradić legendi ponovno će oživjeti uz interpretativnu šetnju Istra Inspirita prepunu okusa i mirisa. Saznajte sve o gradiću s različitim imenima, legendi o svetom Niceforu i nastanku Pićanske biskupije te daleko poznatim trnoplesarima.

Posjetitelji će moći okusiti različite lokalne proizvode i degustirati vrhunska lokalna vina. Interpretativna šetnja je besplatna uz obaveznu prijavu na info@central-istria.com

Nakon šetnje, posjetitelji će moći uživati u lokalnim delicijama konobe Dišpet. 

FULL MOON WALK

Utorak 01.08., rezerviran je za novi program –  Full moon walk na području Lupoglava. Okupljanje za noćnu šetnju ispod punog mjeseca je u selu Mariškići, ispod groblja u 19:00 sati. Obavezne su čeone lampe i čvršća obuća te odjeća prikladna vremenskim uvjetima.

Također voda i snack u obliku proteinske čokoladice ili slično. Predviđeno trajanje šetnje je 3 sata a duljina srednje zahtjevne staze je 6,5 kilometara. U sklopu šetnje očekuje vas degustacija pčelinjih proizvoda u lokalnom OPG-u Baričević.

Prijave su obavezne, a sudjelovanje besplatno. Prijaviti se možete putem maila na info@central-istria.com ili pozivom na +38552622460.

KINO NA OTVORENOM

U ljetnom kinu na otvorenom, organiziranom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, u petak 28.07. možete uživati u filmu Ljeto kad sam naučila letjeti, kojim zaključujemo srpanj i otvaramo kino na otvorenom u kolovozu.  

U Boljunu se prikazuju legendarni film Mostovi okruga Madison i to u srijedu 02.08., a u Pazinu Sedam duša i to u četvrtak 04.08. Sve su kino projekcije besplatne i započinju u 21:00 sat.

KONCERTNI PROGRAM U SREDIŠNJOJ ISTRI

U petak 28.7. na koncertu iz programa Otkrij središnju Istru, Jazzistra orkestar zabavljati će publiku u Svetom Lovreču s početkom u 20:00 sati. JazzIstra Orchestra orkestar je koji od 2014. godine okuplja glazbenike iz čitave istarske županije.

U Svetom Lovreču će svirati program pod nazivom iSTRAmENTAL, a neke od skladbi koje će publika moći čuti su “Puna je Pula”, “La mula de Parenzo”, “Sette passi” kao i brojne druge hitove.

DOGAĐANJA U  MJESTIMA SREDIŠNJE ISTRE

Ljetni noćni sajam „S klobasicom u EU“ i sajam OPG-ova „Zdravo je pravo“

Općina Sveti Petar u Šumi ovog vikenda od 28. do 30. srpnja organizira „Ljetni noćni sajam S klobasicom u EU”, na kojemu sudjeluju najpoznatiji proizvođači kobasica, pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda iz Istre i Slavonije.

Sajam promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih i ostalih suhomesnatih proizvoda. Posjetom sajmu podržat ćete promociju i prodaju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda te tako podržati daljnju proizvodnju i razvoj lokalnih proizvođača.

U sklopu sajma održava se i sajam OPG-ova pod sloganom „Zdravo je pravo“, na kojemu se predstavljaju izlagači iz cijele Hrvatske.

Sajam će biti popraćen bogatim zabavnim programom, na pozornicu u petak dolaze Gustafi, subotu Tu i Tamo Band i Duo Magnolia u nedjelju.

Šćorice

Festival “Šćorice” u Pićnu, nova je manifestacija zamišljena kao festival pričanja priča, festival slobodne kreativnosti te sinergije sudionika i posjetitelja, koji čuva priče našega zavičaja.

Službeno otvorenje festivala održat će se u petak, 28. srpnja, u 20.15 sati, nakon čega slijedi predstava “Za kulturu pronti” Teatra Naranča (Scena 15+) i koncert Karle Pupis. Subota, od 18 sati nadalje rezervirana je pak za bogati program namijenjen djeci i odraslima.

I ove godine u Škropetima se odvija malonogometni turnir,  a glavni dio događanja je u subotu 29.07., kada nastupaju Laguna band i DJ Kriza. U Tinjanu u sklopu Lita spod Ladonje 01.08. na rasporedu je dječja predstava – Znanstveni show i to u 19.30h, a kad već spominjemo dječji program, u Svetom Petru u Šumi 04.08., predviđena je dječja predstava Carevo novo ruho. Večer hrvatskih klapa u Trvižu održava se također u petak 04.08.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Pročitajte još...