Turistička zajednica središnje Istre organizira besplatne razglede gradića na svom području

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih biciklističke i pješačke staze, kultura i gastronomija. Upravo stoga Turistička zajednica središnje Istre ove godine organizira već tradicionalan Central Istria free walk tour.

Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede gradića na vlastitome području – Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju.

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom:

– Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.

– Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.

– Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi a uključuje Posjet zavičajnoj zbirci Depiera. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.

– Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji „Gušti Lovreča“.

Više informacija dostupno je na www.central-istria.com, a prijave su moguće putem elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na brojeve telefona +385 (0) 52 621 045; +385 (0) 98 982 8045.

Dođite i otkrijte priče šarmantnih mjestašca središnje Istre!

Pročitajte još...