Biciklistička staza Jure Grando dobit će novo odmorište

Facebook
Twitter
LinkedIn

Fenomenalna biciklistička staza Jure Grando, otvorena prošle godine, sada će biti još ugodnija svima koji po njoj voze, jer je u planu postavljanje odmorišta za bicikliste. Za tu svrhu Općina Tinjan je od Istarske županije dobila 10.000 kuna, temeljem odluke o dodjeli potpora kroz Program poticanja turističkih projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima za 2022. godinu.

Biciklistička kružna staza Jure Grando počinje u mjestu Kringa i duga je 27,7 kilometara s 378 metara ukupne visinske razlike. Zbog konfiguracije terena i tehničkih karakteristika svrstana je u srednje teške staze, označene žutom bojom. Povezuje obronke Limske drage s podnožjem doline kroz koju prolazi sve do skretanja prema Baratu te križanju s ostalim biciklističkim stazama, a vodi do mjesta Kanfanar.

Mnogima je brzo postala omiljena jer vodi kroz krajolik tipičan za ovo područje Istre, kroz lijepu i bujnu vegetaciju. Koncipirana je na način da povezuje staze općina Kanfanar, Sv. Lovreč i Tinjan, odnosno, unutrašnjost s obalom, budući da se staze Sv. Lovreča i Kanfanara križaju sa stazama Rovinja i Vrsara.

Pročitajte još...