Biciklistička staza Jure Grando dobit će novo odmorište

Fenomenalna biciklistička staza Jure Grando, otvorena prošle godine, sada će biti još ugodnija svima koji po njoj voze, jer je u planu postavljanje odmorišta za bicikliste. Za tu svrhu Općina Tinjan je od Istarske županije dobila 10.000 kuna, temeljem odluke o dodjeli potpora kroz Program poticanja turističkih projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima za 2022. godinu.

Biciklistička kružna staza Jure Grando počinje u mjestu Kringa i duga je 27,7 kilometara s 378 metara ukupne visinske razlike. Zbog konfiguracije terena i tehničkih karakteristika svrstana je u srednje teške staze, označene žutom bojom. Povezuje obronke Limske drage s podnožjem doline kroz koju prolazi sve do skretanja prema Baratu te križanju s ostalim biciklističkim stazama, a vodi do mjesta Kanfanar.

Mnogima je brzo postala omiljena jer vodi kroz krajolik tipičan za ovo područje Istre, kroz lijepu i bujnu vegetaciju. Koncipirana je na način da povezuje staze općina Kanfanar, Sv. Lovreč i Tinjan, odnosno, unutrašnjost s obalom, budući da se staze Sv. Lovreča i Kanfanara križaju sa stazama Rovinja i Vrsara.

Pročitajte još...