Održana zadnja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Općine Tinjan

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak  21.12.2023. održana je zadnja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Općine Tinjan na kojoj je izglasan proračun za 2024. s ambicioznim planovima vezanim za realizaciju niza infrastrukturnih projekata i to: rekonstrukcija nerazvrstane ceste Milohanići, Žužići, izgradnja javne rasvjete u naseljima gdje nedostaje, izgradnja sustava odvodnje, izgradnja zaobilaznice Kringa, izgradnja raskrižja na državnoj cesti za Tinjan i Muntrilj, rekonstrukcija starih škola u Muntrilju i Kringi, sanacija zvonika u Tinjanu i Kringi, rekonstrukcija zgrade Društvenog doma Depiera, opremanje interpretacijskog centra Hiža istarskog pršuta, izgradnja i opremanje rekreacijske zone Kućići.

Donesena je odluka o pokretanju postupka IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Tinjan koja se odnosi na ciljane izmjene prostornog planiranja u vidu izmjene uvjeta izgradnje solarnih elektrana te izmjene u tekstualnom dijelu plana.

Ove izmjene se ne odnose na daljnju urbanizaciju prostora. To će biti tema sljedećih izmjena sa kojima se planira započeti najranije krajem 2024. godine.

U planu proračuna za 2024. je i projektiranje nadogradnje zgrade postojećeg dječjeg vrtića u Tinjanu i to za prostor još jedne dodatne jasličke skupine.

Naime, ove godine rođeno je 25 djece te se Općina Tinjan s ponosom može pohvaliti sa natalitetom na svom području koji je daleko premašio mortalitet, što dokazuje činjenicu kvalitetne sredine za život.

Također za sljedeću godinu planira se početak rada Doma za starije osobe u Pazinu u kojem će biti određeni broj mjesta i za korisnike sa područja Općine Tinjan te se u proračunu Općine planiraju i troškovi sufinanciranja smještaja potrebitim građanima.

Pročitajte još...