Otvara se izložba prve skupne izložbe fotografija učenika tinjanske škole

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz Društva likovnih stvaratelja Pazin pozvali su svih na otvaranje prve skupne izložbe fotografija učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Područne škole Tinjan, polaznika Foto grupe pod vodstvom profesorice Jadranke Mrak.

Foto grupa kao izvannastavna aktivnost u Područnoj školi Tinjan izvodi se od Školske godine 2019./2020. Od početka rada grupe učenici pokazuju veliki interes  za digitalnu fotografiju i od prve godine rada učenici sudjeluju na školskim, županijskim, a prošle školske godine i na državnom natjecanju i postižu izvrsne rezultate.

Na državnom Natjecanju mladih tehničara u kategoriji Fotografija održanom u Vodicama u svibnju ove godine, Hana Mršić, učenica 8. razreda, osvojila je visoko 2. mjesto.  Kroz rad u Foto grupi učenici se upoznaju s osnovama digitalne fotografije, tehnikama, načinima, motivima, svijetlom, ali i kreativnim izražavanjem.

Ova je izložba samo jedan mali dio ostvarenih radova u školskoj godini 2021./2022. i poklon je vrijednim učenicima koji kroz nju mogu osvijestiti vrijednost svoga truda, rada i  zalaganja, ali i značenje umjetničke vrijednosti koju su donijeli u svoje neposredno okruženje.

Otvorenje izložbe održati će se u utorak, 14. studenog u 18 sati u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, a moći će se razgledati do 24. studenog, radnim danom od 10-12 i 17-19 sati te subotom od 10-13 sati.

Izložba je ostvarena uz financijsku pomoć Općine Tinjan i Digital foto – video studija Fotocentar Pazin.

Pročitajte još...