OVO JE ZAKONSKI KAŽNJIVO | U Općini Tinjan se obračunavaju s neodgovornim pojedincima

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Općini Tinjan ovog su vikenda od sumještanke dobili informaciju na koju su morali odmah reagirati, kako bi ovo bilo posljednji put da svjedočimo ovakvoj neodgovornosti.

Na fotografijama vidite kako je netko ostavio glomazni otpad nasred puta na području Općine Tinjan. „Žaloste nas ovakvi prizori zbog svih odgovornih ljudi i naše prirode koju toliko volimo i čuvamo, pa stoga molimo sve stanovnike Općine Tinjan koji imaju glomazni otpad da ga ne ostavljaju po šumama, livadama ili cestama“, upozoravaju i mole iz Općine Tinjan.

Postoje brojne mogućnosti besplatnog odlaganja takvog otpada, poput mobilnog reciklažnog dvorišta ili reciklažnog dvorišta u Pazinu. Ujedno, sva kućanstva imaju pravo jednom godišnje besplatno naručiti veliki spremnik za glomazni otpad od tvrtke Usluge d.o.o. Pazin, dovoljno ih je nazvati i dogovoriti da dođu na teren.

„A i mi u Općini smo dostupni za svu pomoć i informacije oko zbrinjavanja otpada. Za kraj samo podsjećamo da je nepropisno odlaganje otpada zakonski kažnjivo“, poručili su iz tinjanske lokalne samouprave.

Pročitajte još...