U subotu 13. svibnja obilježava se Dan općine Tinjan – program je raznolik i bogat!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bogatim programom i svečanom sjednicom općinskog vijeća u subotu 13. svibnja obilježit će se Dan Općine Tinjan, a istog datuma slavi se i tridesetu obljetnicu pljočkanja u Tinjanu. Tako će program započeti u 10 ujutro upravo pljočkanjem, odnosno, Memorijalnim turnirom “Božidar Brečević, Mario Krizmanić, Vjekoslav Monas i Đani Brečević” koji će se održati na zelenoj površini pokraj općinske zgrade.

U isto vrijeme započet će i rekreativna šetnja “Od lokve do lokve”, sa startom ispred zgrade Općine, a već u 11 sati svi mogu navijati na revijalnoj košarkaškoj utakmici KK-a Pazin, na sportskom igralištu u Tinjanu.

Majstori vještine gađanja glinenih golubova pokazat će svoje umijeće u 13 sati na Streljani Picupari tijekom turnira u gađanju glinenih golubova, dok će vas u 15 sati kao i uvijek oduševiti naši Kosirići, koji će na platou ispred općinske zgrade otvoriti svoj “Mali samanj Kumpanije Kosirići Tinjan”. Ljubitelji umjetnosti doći će na svoje u 16 sati kad počinje “Ex tempore art Tinjan” slikarski natječaj, a cijelu umjetnički dojam upotpunit će glazbeni program za koji će se pobrinuti Little Whisper ispred zgrade Doma mladih Tinjan.

Svečana sjednica općinskog vijeća Općine Tinjan započet će u 17.30 sati i predviđeno je da se održi na otvorenom, na vidikovcu ispod ladonja. U isto vrijeme na sportskom igralištu startat će natjecanje u zanimljivoj igri Cornhole.

Večernje sate će obilježiti “14. večer folklora Kosirići i gosti” te će na ovom lijepom događanju, koje počinje u 19.30 sati ispred zgrade Doma mladih Tinjan, nastupiti FD Umag, KUD Barban i Kumpanija Kosirići Tinjan s folklorom i mažoretkinjama. U slučaju kiše program će se se održati u Domu mladih u Tinjanu.

Za sve dodatne informacije posjetite www.tinjan.hr, facebook.com/OpcinaTinjan/ ili zovite na broj 052 626 090. S obzirom na sadržajnost i raznovrsnost programa, vjerujemo da će mnogi doći i odlično se zabaviti u Tinjanu dok svi zajedno slave dan te općine.

Pročitajte još...