Dovršen jedan od najvećih projekata u Općini Karojba posljednjih godina – kanalizacijski kolektor, rekonstrukcija vodovodnog ogranka, obnova županijske ceste i zamjena javna rasvjete!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Općina Karojba će sigurno lijepo pamtiti 2023. godinu. Naime, u godini na izmaku dovršen je jedan od najvećih projekata u toj lokalnoj samoupravi u posljednjem desetljeću.

Naime, tamo je izgrađeno 980 metara kanalizacijskog kolektora, rekonstruirano je 720 metara vodovodnog ogranka u naselju Močibobi te je obnovljen 1,5 kilometar županijske ceste s nogostupom. Uz to, na tom je području postavljena i javna rasvjeta.

„Dosad je rasvjeta bila naizmjenično postavljena na HEP-ovim stupovima što je suprotno pravilima struke, stoga je ovo važan detalj. Iskoristio bih priliku da se zahvalim stanovnicima na strpljenju i prijedlozima, mnogo smo toga ispravili u hodu, na koordinacijama nakon razgovora s mještanima. Također, velike zahvale i Hrvatskim vodama, Županijskog upravi za ceste, Istarskom vodovodu te Istarskoj županiji na podršci, kako financijskoj, tako i logističkoj“, rekao je kratko načelnik Općine Karojba Marko Lakošeljac.

Ukupna vrijednost gore opisanih radova iznosi 412 tisuća eura, od čega je udio financiranja Općine Karojba gotovo 150 tisuća eura, dok su ostatak uložile institucije koje je načelnik i spomenuo, svaka u svom dijelu posla.

Karojba je dio godine bila pravo gradilište…
Pročitajte još...